Στεφανόπουλος κατά Xριστόδουλου

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο αρχηγός του Κράτους δεν διστάζει να διαφωνήσει με τον αρχηγό της Εκκλησίας και να πει δημόσια αυτά που συνήθως οι πολιτικοί λένε κατ’ ιδίαν: Ότι δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να ασχολείται με τα του οίκου του και να μην παρεμβαίνει στο έργο των κυβερνώντων.

Ο κ. K. Στεφανόπουλος άδραξε την ευκαιρία όταν άκουσε τον κ. Χριστόδουλο να μιλά για «επιστροφή στις ρίζες» και να αφήνει αιχμές εναντίον του εκπαιδευτικού συστήματος. Πήρε το μικρόφωνο για να σημειώσει ότι διαφωνεί μ’ αυτή την προσέγγιση διότι οι ρίζες πρέπει να υπάρχουν αλλά για «να δίνουν τροφή στα κλαδιά», και υπεράσπισε όσους έχουν την ευθύνη για τη διαμόρφωση της πολιτικής στην Παιδεία!

THN ΙΔΙΑ ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκη κορύφωσε τη σκληρή κριτική που ασκεί τις τελευταίες ημέρες στην κυβέρνηση και αιφνιδίασε όσους τον επικρίνουν για χλιαρή αντιπολίτευση με τη φράση «φτάνει πια», και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της βάζει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας».

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, μία εβδομάδα μετά την τραγωδία, η κατήφεια και η εσωστρέφεια κυριαρχούν ενώ δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό και αλλαγές στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Σενάρια που σ’ αυτή τη φάση διακινούνται από υπουργούς που επιθυμούν να μετακινηθούν σε καλύτερα υπουργεία, βουλευτές που περιμένουν υπουργοποίηση και κομματικά στελέχη που αναζητούν νέους ρόλους.

ΕΝΑΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ πάντως αυτή την ώρα δεν θεωρείται πιθανός από τους γνωρίζοντες – θεωρείται όμως πιθανό να υπάρξουν τριβές και εντάσεις σε περίπτωση που η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν ανταποκριθεί στις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Ο κ. M. Έβερτ στη συνέντευξή του στα «NEA» είναι σαφής: διαφωνεί ανοιχτά με τη λήψη «σκληρών και επώδυνων μέτρων».

KAI MIA ΠΟΥ ο λόγος για το οικονομικό επιτελείο, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών επιχειρεί να χτυπήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου με… κουπόνια που θα μοιράζονται στα νοικοκυριά και στους αγρότες που προμηθεύονται πετρέλαιο. Πρόκειται για πολύπλοκη ιδέα, και μόνο η εφαρμογή της θα δείξει κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική. Είτε για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου είτε για την ταλαιπωρία των πολιτών!

Εξ απαλών ονύχων «διοχετεύονται» πια οι Ιρακινοί στον φαύλο κύκλο της βίας. Ζώντας σε περιβάλλον φόβου, βομβαρδισμών, άγριων μαχών, απαγωγών και εκτελέσεων, τα παιδιά πλέον βλέπουν τα όπλα σαν παιχνίδια

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “