Οργίζει βουλευτές το "τραστ" υπουργών

Τα «γαλάζια» παιδιά και η αποκατάστασή τους διχάζουν το κόμμα της N.Δ. Οι βουλευτές κατηγορούν ανοιχτά τους υπουργούς ότι οικειοποιούνται το σύνολο των ρουσφετιών και αφήνουν έξω από τους διορισμούς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και τους κομματικούς αξιωματούχους.

Είναι τέτοια η οργή των βουλευτών, που μιλούν για «τραστ» υπουργών και απειλούν ότι η συνέχεια της αντιπαράθεσης θα δοθεί στη Βουλή με… βροχή επικριτικών ερωτήσεων για το κυβερνητικό έργο.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου και ο K. Σημίτης είναι έτοιμοι να κάνουν ένα θετικό βήμα, για να γεφυρώσουν το χάσμα που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις τους. Και οι δύο πλευρές έχουν πολλά παράπονα, πικρίες και δυσαρέσκειες. Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν οι συνομιλητές και των δύο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για άρση των παρεξηγήσεων και ένα νέο ξεκίνημα. Και μια και ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ανεβάζουν καθημερινά τους αντιπολιτευτικούς τόνους, γεγονός που προμηνύει ένα θερμό πολιτικό φθινόπωρο. Χθες 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επερώτηση που κατέθεσαν, επέκριναν με δριμύτητα την κυβέρνηση για τις ελλείψεις στην Παιδεία εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Οι βουλευτές κάνουν λόγο για κομματικές επιλογές στην εκπαίδευση, οι οποίες ζημίωσαν την Παιδεία.

ΔΕΝ HTAN, ΟΜΩΣ, η Παιδεία το μόνο θέμα που απασχόλησε τη Βουλή. Υπήρξε σκληρή κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις τροπολογίες που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο εκλογής των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών. H Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ήδη έχει προειδοποιήσει πως αν περάσουν αυτές οι τροπολογίες, η Ελλάδα κινδυνεύει να έχει την τύχη χωρών όπως η Κένυα, οποία αποκλείστηκε από μεγάλες αθλητικές οργανώσεις.

ΑΛΛΑ KAI ΣΤΗΝ οικονομία τα μαντάτα δεν είναι ιδιαίτερα καλά. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος N. Γκαργκάνας χτύπησε «καμπανάκι» στις τράπεζες. Ζήτησε να είναι περισσότερο φειδωλοί στα δάνεια, καταναλωτικά και στεγαστικά, διότι ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων θα έχει επώδυνες επιπτώσεις στα ήδη υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά.

Στους 336 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών στο μαρτυρικό Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας. Για πρώτη φορά, οι ρωσικές αρχές αναγνωρίζουν πως οι όμηροι ξεπερνούσαν τους 1.200 – στην αρχή υποστήριζαν πως ήταν 350. Την ίδια ώρα, ο Πούτιν απειλεί με προληπτικές επιθέσεις εναντίον «βάσεων τρομοκρατών» σε ολόκληρο τον κόσμο

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “