... με χαράτσια και Aκροδεξιά

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Για μια ακόμη φορά η N.Δ. παίζει κρυφτό με την ακραία της πτέρυγα. Κρατάει μεν αποστάσεις αλλά αποφεύγει να αποδοκιμάσει ανοιχτά τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για τα όσα ανήκουστα είπε περί «μιασμάτων» αναφερόμενος στους Αλβανούς.

Και αυτό για να μη σπάσει τις σχέσεις της με τους ψηφοφόρους της που συμμερίζονται αυτές τις απόψεις. Μια τακτική που ακολουθεί το κόμμα της Ρηγίλλης σταθερά από την ημέρα της ίδρυσής του μέχρι σήμερα. Τώρα τι σχέση έχει αυτό με τον κεντρώο χώρο που ευαγγελίζεται το κυβερνών κόμμα είναι άλλη συζήτηση…

THN ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με μία δήλωση πολλαπλών αναγνώσεων φαίνεται να παίρνει αποστάσεις από την πρόταση Σκανδαλίδη, ο οποίος ζήτησε ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ο Κώστας Σημίτης. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε άκαιρα τα σενάρια περί ονοματολογίας για την Προεδρία, είπε ωστόσο ότι στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε μία προσωπικότητα πέραν των κομματικών ορίων. «Θα περιμέναμε και από την πλευρά της κυβέρνησης να κινηθεί έτσι», είπε ο κ. Παπανδρέου και ο νοών νοείτω…

ΑΠΟ THN ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ο κ. Καραμανλής ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ομιλία του στη ΔΕΘ, σε μια προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου. Αφενός μεν να πάρει μέτρα για να μειώσει τα ελλείμματα, αφετέρου να μην απομακρυνθεί από τις προεκλογικές του υποσχέσεις για λιγότερους φόρους. Πάντως το οικονομικό του επιτελείο ετοιμάζει νέες επιβαρύνσεις αντί ελαφρύνσεων για τους φορολογουμένους. Το νέο χαράτσι έρχεται με την αύξηση των έμμεσων φόρων – δηλαδή τσιγάρα, ποτά και τέλη κυκλοφορίας – ενώ η υπάρχουσα φορολογική κλίμακα θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ ερωτήματα προκαλούν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να «αξιοποιηθούν» οι Ένοπλες Δυνάμεις και σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, κυρίως στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι εμπνευστές της ιδέας θεωρούν ότι εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια της χώρας κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια εμπειρία που πρέπει να αξιοποιηθεί. Με ποιον τρόπο; Μένει να το δούμε.

Δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί πραγματοποίησαν χθες το βράδυ σιωπηλή πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ρώμης κρατώντας αναμμένα κεριά, στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού στο σχολείο της πόλης Μπεσλάν, στη Βόρεια Οσετία. Επικεφαλής της πορείας ήταν μια ομάδα παιδιών με ένα πανό που έγραφε: «Δεν θα δολοφονήσουν το μέλλον μας»

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “