... η κυβέρνηση για Πάουελ - ΔΟE

Με ανησυχία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την απόφαση των δύο κομμάτων της Αριστεράς να διοργανώσουν για σήμερα και αύριο αντιπολεμικά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επίσκεψη Πάουελ στη χώρα μας.

Επισήμως η κυβέρνηση εκφράζει την ελπίδα ότι οι διαδηλωτές θα σεβαστούν την κρισιμότητα των στιγμών, παράλληλα όμως καταβάλλει προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή να αλλάξει τα δρομολόγιο των διαδηλωτών ώστε να μην περάσει η πορεία από το Σύνταγμα, το «Χίλτον» και το Ζάππειο. Ο φόβος της κυβέρνησης είναι μήπως παρεισφρήσουν στα οργανωμένα μπλοκ οι γνωστοί άγνωστοι και με προβοκάτσιες προκαλέσουν κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας. Είναι προφανές ότι η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη, αν μη τι άλλο, για το αν θα διατηρηθεί η πολύ καλή εικόνα που έχει κατακτήσει η χώρα μας στο εξωτερικό για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της πόλης κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

KATA TA ΑΛΛΑ, καλά κρατεί και θα κρατεί για πολύ καιρό η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το ποιος ευθύνεται και σε ποιο βαθμό για τα όσα άσχημα αποκαλύφθηκαν στον αθλητισμό. Μετά τις βαρύτατες καταγγελίες που δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ για χορηγίες που δόθηκαν στις επιχειρήσεις Τζέκου, χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Λιάνης που είχαν την ευθύνη του αθλητισμού την επίμαχη περίοδο πέρασαν στην αντεπίθεση. Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι προκαλεί τους πολίτες όταν πανηγυρίζει στα στάδια για τις νίκες των αθλητών μας, τους οποίους «έχει συλλήβδην συκοφαντήσει ως προϊόντα κρατικοδίαιτου ντοπαρισμένου πρωταθλητισμού του συστήματος ΠΑΣΟΚ».

ΠΑΝΤΩΣ το βαρύ πολιτικό κλίμα αφήνει ανεπηρέαστους τους αθλητές μας, οι οποίοι συνεχίζουν τις πολύ καλές τους επιδόσεις. Χθες η ομάδα πόλο γυναικών κέρδισε ασημένιο μετάλλιο χαρίζοντας νέες στιγμές συγκίνησης στους Έλληνες. Πλήγμα για τους Αγώνες υπήρξε ωστόσο η έντονη αποδοκιμασία – ξέσπασμα κατά της ΔΟΕ για το θέμα Κεντέρη των τριών Αμερικανών αθλητών στον τελικό των 200 μέτρων.

KAI ΕΝΩ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στους Ολυμπιακούς, οι εξελίξεις στο Κυπριακό τρέχουν. Σε Αθήνα και Λευκωσία υπάρχει ανησυχία ότι ήρθε η ώρα του λογαριασμού για την αρνητική στάση των Κυπρίων στο σχέδιο Ανάν. Τα μηνύματα που έρχονται από Ευρώπη και ΗΠΑ για πολιτική και οικονομική στήριξη των Τουρκοκυπρίων δεν είναι καλά και αυτά συζήτησαν χθες στο μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός K. Καραμανλής, ο Πρόεδρος T. Παπαδόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης.

Το σήμα της νίκης κάνει μικρός Παλαιστίνιος, περιτριγυρισμένος από φωτογραφίες Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές. Το αγόρι είναι ένα από τα πολλά που συμμετέχουν σε διαδήλωση στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “