Eνώ οι αθλητές μας σαρώνουν τα μετάλλια

Στο αποκορύφωμα – εν μέσω, μάλιστα, Ολυμπιακών Αγώνων – έφτασε χθες ο πόλεμος κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για το θέμα Τζέκου.

H κυβέρνηση κατηγόρησε ευθέως τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι έδωσαν ενάμισι εκατομμύριο ευρώ «σε εταιρείες του Χρ. Τζέκου», ενώ το ΠΑΣΟΚ διά στόματος του πρώην υφυπουργού Γ. Λιάνη υποστήριξε ότι πρόκειται για συκοφαντίες και συνειδητά ψεύδη και ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν στους Ολυμπιονίκες.

TA ΟΣΑ ΕΙΠΕ η κυβέρνηση, ωστόσο, λίγο έλειψε να προκαλέσουν μείζον εσωκομματικό ζήτημα στο ΠΑΣΟΚ. Μία δήλωση της κυρίας M. Δαμανάκη, αρμόδιας για τα θέματα αθλητισμού, προκάλεσε την έντονη ενόχληση των κ.κ. Ευάγγ. Βενιζέλου και Γ. Λιάνη, οι οποίοι όμως καλύφθηκαν αργότερα από την επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Πάντως, το ματς για τη μετακύλιση ευθυνών από το ένα κόμμα στο άλλο μόλις τώρα αρχίζει και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για πολύ καιρό θα κυριαρχήσει στην πολιτική μας ζωή.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ όλα δείχνουν πως η ρήση που λέει ότι «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση του κ. Δ. Αβραμόπουλου. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι διατεθειμένο να δώσει υπερεξουσίες στον υπουργό Τουρισμού και του ψαλιδίζει με κάθε τρόπο τις αρμοδιότητες. Χθες ο κ. Θ. Ρουσόπουλος ήταν σαφής: Είπε ότι θα έχει ο ίδιος την τελική ευθύνη και τον συντονισμό της προβολής της χώρας.

ΠΑΝΤΩΣ οι αθλητές μας σαρώνουν, αυξάνοντας διαρκώς τον αριθμό των μεταλλίων και δίνοντας μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στους Έλληνες. H πιο συγκινητική στιγμή της χθεσινής ημέρας ήταν η νίκη της Φανής Χαλκιά στα 400 μ. εμπόδια, αλλά και αυτή του μεγάλου μας Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος έκλεισε με ασημένιο μετάλλιο την καριέρα του. Ακόμη, ένα χάλκινο μετάλλιο μάς χάρισε ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν στα 55 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης.

KATA TA ΑΛΛΑ, οι τράπεζες βάζουν τώρα… χέρι και στο Διαδίκτυο. Επέβαλαν χαράτσι από ένα έως τρία ευρώ και σε όσους κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω Ίντερνετ. M’ αυτά και μ’ αυτά, σε λίγο θα συμφέρει να βάζει κανείς τις οικονομίες του στο σεντούκι, παρα να ανοίγει λογαριασμό σε τράπεζα.

Μυστήριο με τα Τουπόλεφ. H σχεδόν ταυτόχρονη συντριβή των δύο αεροπλάνων στη Ρωσία, το βράδυ της Τρίτης, ήγειρε αμέσως υποψίες για τρομοκρατική επίθεση. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για δυστυχήματα. Επισήμως, πάντως, κανένα ενδεχόμενο δεν έχει αποκλεισθεί.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “