΄Ολα τα μάτια στην Aθήνα - Θρίλερ με Kεντέρη, Θάνου

Ο ομφαλός της Γης είναι και στον σύγχρονο κόσμο από σήμερα η Αθήνα. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες του κόσμου, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το νησί… Βανουάτου του Ειρηνικού, ήρθαν για να πάρουν μέρος στην πιο μεγάλη γιορτή της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και η Ελλάδα είναι έτοιμη, πέρα από κάθε προσδοκία, να δεχθεί τους επισκέπτες της και να διοργανώσει με τάξη και ασφάλεια τους πιο λαμπρούς Αγώνες που έγιναν ποτέ. H αρχή θα γίνει με την αποψινή Τελετή Έναρξης, η οποία, όπως λένε όσοι είχαν την τύχη να δουν τις πρόβες, δεν θα έχει προηγούμενο. Όσο για τα εισιτήρια για τα δημοφιλή αθλήματα, δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα εδώ και μέρες. Υπάρχουν όμως εισιτήρια για παντός είδους αγωνίσματα.

Μοναδικό μελανό σημείο της σημερινής ημέρας το άγριο παρασκήνιο με τους Ολυμπιονίκες μας Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου και το τεστ αντιντόπινγκ στο οποίο δεν έχουν ακόμη υποβληθεί. Οι δύο Έλληνες αθλητές έως αργά χθες το βράδυ αναζητούνταν από τη ΔΟΕ. H υπόθεση έχει έντονο παρασκήνιο και πιέσεις – ιδιαίτερα της αμερικανικής πλευράς – για τον έλεγχο εδώ και τώρα των δύο πρωταθλητών…

ΔΕΝ EINAI όμως μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες που προκαλούν αισθήματα ευφορίας στους Έλληνες. Είναι και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, που από χθες αλλάζει τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών που θα τη χρησιμοποιούν. Τα εγκαίνια έγιναν από τον Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος έκανε μια ακόμη προεδρικού τύπου εμφάνιση ενώπιον του Κώστα Σημίτη, πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και δύο μόνο υπουργών της N.Δ. «Σε αυτή τη γέφυρα εγώ είχα ασήμαντη συμμετοχή», είπε με σεμνότητα και ταπεινότητα ο υπουργός Περιβάλλοντος, ικανοποιώντας τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και αφήνοντας εκτεθειμένο το κόμμα, που μία ημέρα νωρίτερα έλεγε πως όλα τα μεγάλα έργα σχεδιάστηκαν επί κυβερνήσεων της N.Δ.

KATA T’ ΑΛΛΑ, ο Έλληνας επίτροπος Σταύρος Δήμας πήρε το όχι και τόσο σπουδαίο χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος, το πετρέλαιο συνεχίζει να τραβάει – αλίμονό μας – την ανηφόρα, ενώ η κερδοσκοπία στα πλοία της γραμμής οργιάζει…

Σφοδρή επίθεση εναντίον των σιιτών ανταρτών στη Νατζάφ του Ιράκ εξαπέλυσαν χθες οι αμερικανικές δυνάμεις. Μέχρι το απόγευμα, είχαν καταλάβει το κέντρο της πόλης. Ο σκληροπυρηνικός σιίτης κληρικός Μοκτάντα Σαντρ, όμως, καθώς και εκατοντάδες άνδρες του πιστού σε αυτόν Στρατού του Μέχντι, παραμένουν οχυρωμένοι στο ιερό τέμενος του ιμάμη Άλι.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “