Eνώ η Pηγίλλης διεκδικεί τις... μακέτες

Αιφνιδίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την απόφασή του να επιβάλει συσκότιση για τα όσα θα διαδραματισθούν στην αυριανή δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα παραβρεθούν αρχηγοί κρατών, αθλητές και οι «αθάνατοι» ανάμεσα στους οποίους θα είναι και ο έκπτωτος μονάρχης Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του.

Το γεγονός δημιουργεί πολλά ερωτηματικά καθώς ήδη είχαν μοιραστεί κάρτες διαπίστευσης στους δημοσιογράφους, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι τελικά αυτές οι κάρτες δεν θα ισχύσουν και θα επιτραπεί μόνο στη NET να πάρει εικόνες και σε τέσσερις φωτογράφους να φωτογραφίσουν την αρχή της δεξίωσης. H πρώτη ερμηνεία που δίνεται γι’ αυτή την πρωτοφανή ενέργεια είναι ότι η Προεδρία φοβήθηκε ότι τα MME θα επικέντρωναν στην παρουσία του τέως βασιλικού ζεύγους που μπαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 1967. Κάποιοι όμως επιμένουν ότι αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος. H παρουσία Μπους και Ερντογάν ίσως να έπαιξαν τον ρόλο τους.

Κατά τα άλλα όλη η χώρα ζει στους πυρετώδεις ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων και περιμένει με μεγάλη αγωνία την αυριανή Τελετή Έναρξης που πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι η πιο λαμπρή τελετή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέσα σε αυτό το κλίμα της μεγάλης ευφορίας που έχει δημιουργηθεί και οι πιο αδιάφοροι για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση τρέχουν τώρα άρον άρον να αγοράσουν εισιτήρια, τα οποία κάθε ημέρα σπάνε ρεκόρ πωλήσεων. Ωστόσο φτηνά εισιτήρια εξακολουθούν να υπάρχουν, γι’ αυτό «TA NEA» δημοσιεύουν σήμερα έναν χρηστικό οδηγό που θα βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται να δουν από κοντά τους Αγώνες να βρουν θέση στα στάδια.

Μόνο το κόμμα της N.Δ. ήταν χθες εκτός κλίματος. Έριξε νέο λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ για το ποιοι έφτιαξαν τα έργα στη χώρα. H Ρηγίλλης διεκδικεί τώρα και τις μακέτες των έργων και υποστηρίζει πως όλα τα μεγάλα έργα σχεδιάστηκαν επί κυβερνήσεων της N.Δ. Κατηγορεί μάλιστα το ΠΑΣΟΚ για αλαζονεία και παραπλάνηση του ελληνικού λαού. H Χαριλάου Τρικούπη απαντά το αυτονόητο: Μιλάει για απίστευτο θράσος από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος.

Σιίτες αντάρτες ποζάρουν με τα όπλα τους στη Νατζάφ, το προπύργιο της ιρακινής αντίστασης, όπου αμερικανικές και συμμαχικές τους ιρακινές δυνάμεις ετοιμάζονται για γενική επίθεση στην ιερή πόλη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “