Eνώ ένοπλοι φρουροί έρχονται στην Aθήνα

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο Μιχάλης Λιάπης ξαναχτύπησε… Δεν είχε προλάβει ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου να ολοκληρώσει τη φράση του με την οποία συνέστηνε στους υπουργούς του να αποφεύγουν τις αντιπαραθέσεις για το ποιος έκανε τα έργα και ο υπουργός Μεταφορών είπε αυτάρεσκα:

«Πάντως, αν δεν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση, δεν θα γίνονταν Ολυμπιακοί Αγώνες». Στο ίδιο κλίμα, με άλλον όμως τρόπο, κινήθηκε και ο Γιώργος Σουφλιάς, που πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση ενέπνευσε τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργολάβους, κι έτσι ολοκληρώθηκαν οι κατασκευές των έργων.

Την ίδια ώρα οι «Τάιμς του Λονδίνου» επιβεβαιώνουν ότι Βρετανοί και Αμερικανοί, μέλη προσωπικού ασφαλείας, παρά την επίσημη απαγόρευση των ελληνικών αρχών, θα οπλοφορούν. Τα όπλα αυτά μάλιστα θα φτάσουν στην Αθήνα σε διπλωματικούς σάκους, ώστε να μην περιέλθουν σε δύσκολη θέση οι ελληνικές αρχές. H κυβέρνηση διέψευσε χθες το δημοσίευμα, όπως άλλωστε είχε συμβεί και πριν από ένα μήνα με σχετική αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ».

Με οπλισμένους ή μη τους συνοδούς των ξένων αποστολών, η Αθήνα αυτή την ώρα – όπως παραδέχονται Έλληνες και ξένοι – είναι η καλύτερα φρουρούμενη πόλη. Από χθες και οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», έτοιμες να συνδράμουν εάν χρειαστεί τις δυνάμεις ασφαλείας. Παράλληλα, εντείνονται τα μέτρα της Τροχαίας και οι αρμόδιοι απευθύνουν έκκληση στους Αθηναίους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ιδιαίτερα σήμερα, που αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τους κατοίκους της πόλης, επιβάλλεται να αφήσουμε τα I.X. στο σπίτι γιατί το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το βράδυ λόγω της προπόνησης των ποδηλατοδρόμων.

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι οι αισιόδοξοι θα δικαιωθούν. H λαμπρή τελική πρόβα της Τελετής Έναρξης που έγινε χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν άφησε σε κανέναν από τους 70.000 θεατές την αμφιβολία ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα είναι οι πιο εντυπωσιακοί που έγιναν ποτέ, ενώ κανείς δεν ανησυχεί πλέον για το ενδεχόμενο να είναι άδεια τα στάδια.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη, σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα εναντίον δύο ξενοδοχείων και μιας δεξαμενής υγραερίου. Την ευθύνη ανέλαβαν δύο διαφορετικές οργανώσεις – μία που υποστηρίζει ότι σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, και μια άγνωστη κουρδική οργάνωση, η οποία χαρακτήρισε τις επιθέσεις αντίποινα για τις τουρκικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “