Eνώ τα μέτρα ασφαλείας γίνονται ασφυκτικότερα

Έξω από τα δόντια τα είπε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο λόγος του είχε πολλούς αποδέκτες.

Επέκρινε όσους από τη διεθνή κοινότητα – και κυρίως κάποιους «Αθανάτους» – υποστήριζαν με κάποια κακεντρέχεια ότι η χώρα μας δεν θα καταφέρει να οργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα μιλούν για το θαύμα των Ελλήνων.

Ο κ. K. Στεφανόπουλος παράλληλα έθεσε ακόμη δύο σημαντικά ζήτημα. Είπε ότι μπορεί να είναι αναγκαία τα συστήματα ασφαλείας, αλλά πέραν τού ότι ξοδεύτηκαν υπέρογκα ποσά δεν προσδίδουν ιδιαίτερο ήθος στη διοργάνωση. Και τόνισε ότι ο σύγχρονος τρόπος διεξαγωγής των Αγώνων προκαλεί την κοινή γνώμη.

Πάντως, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στην Αθήνα κάθε ημέρα που περνά γίνονται όλο και πιο αυστηρά. Όπως αποκαλύπτουν σήμερα «TA NEA» μεταξύ άλλων τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε προληπτική απομόνωση ισλαμιστές που ζουν στην Αθήνα και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση επί μήνες, προκειμένου να εξαλειφθεί και η παραμικρή πιθανότητα ενδεχόμενης συμμετοχής σε τρομοκρατική ενέργεια. Ταυτόχρονα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει άβατο σε στρατόπεδα και υπουργεία, όπου συγκεντρώνουν και αξιολογούν πληροφορίες που φθάνουν από αμερικανικές πηγές για κινήσεις υπόπτων τρομοκρατικών ενεργειών σ’ όλο τον κόσμο. Παράλληλα, όπως, αποδείχθηκε από τις δηλώσεις Ισραηλινών αθλητών, οι αποστολές των χωρών που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης συνοδεύονται από ένοπλους φρουρούς – παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις του κ. Βουλγαράκη. Ο Πρωθυπουργός, στο μήνυμά του, διαβεβαίωσε τη διεθνή κοινότητα, ότι η χώρα με τη συνδρομή των συμμάχων χωρών έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να είναι και να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς όλοι οι αθλητές και οι επισκέπτες μας, ενώ αναφέρθηκε στη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων γι’ αυτήν τη διοργάνωση.

H γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ενώνει πλέον τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, διχάζει όμως τα δύο μεγάλα κόμματα. Νέο λάδι στη φωτιά έριξε ο γραμματέας της N.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έφθασε και πάλι να μιλάει για έργα-μακέτες. Πάντως, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και Πρωθυπουργός αλλά κατά πάσα πιθανότητα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως και πολλοί υπουργοί δεν θα παραστούν στα εγκαίνια του μεγαλύτερου έργου που έγινε πότε στη χώρα – επικαλούμενοι οι περισσότεροι βαρύ πρόγραμμα ή λόγους υγείας (κ. Παπανδρέου)!

Τέσσερις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σοβαρά στο Μιχάμα της Ιαπωνίας, όταν σημειώθηκε διαρροή μη ραδιενεργού υλικού στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται στην πόλη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “