Eνημέρωση τουριστών για γέλια

Σε δόσεις θα μαθαίνουμε τα κακά μαντάτα για τον δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει.

H κυβέρνηση έχει αποφασίσει κάθε τρεις και λίγο να ρίχνει και μια ρουκέτα για την κακή κατάσταση της οικονομίας, ώστε μέχρι το φθινόπωρο οι πολίτες να έχουν συνηθίσει στην ιδέα ότι οι παροχές και οι υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες – προς το παρόν τουλάχιστον – είναι όνειρα θερινής νυκτός. Το στίγμα για την περίοδο των ισχνών αγελάδων θα δώσει ο Πρωθυπουργός στις 11 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τότε οι οικονομικοί υπουργοί έχουν αναλάβει το δύσκολο καθήκον να μιλούν για μεγάλα ελλείμματα για να δημιουργούν κλίμα προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη.

Την ίδια ώρα προκαλούν, αν μη τι άλλο, γέλιο οι τιμές που δόθηκαν στη δημοσιότητα για μια σειρά καταναλωτικών αγαθών στο ενημερωτικό φυλλάδιο που εξέδωσε η κυβέρνηση για τους επισκέπτες που θα έρθουν στη χώρα μας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο στόχος είναι να μην πέσουν – λέει – οι ξένοι θύματα αισχροκέρδειας. Καλή η προσπάθεια, αλλά όποιος τουρίστας καταφέρει να πιει φραπέ στο κέντρο της Αθήνας με 2 ευρώ – όπως λέει το φυλλάδιο – ας μας γράψει να πάμε να πιούμε κι εμείς.

Και σαν να μην έφθανε η εγχώρια ακρίβεια, έρχεται και νέα εισαγόμενη, καθώς το πετρέλαιο παρά τη χθεσινή παρέμβαση του ΟΠΕΚ, παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό έχει σαν απότέλεσμα να δημιουργούνται πιέσεις για ανατιμήσεις στην αγορά των καυσίμων και σε διάφορα καταναλωτικά αγαθά.

Πάντως οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας προς το παρόν παίρνουν την πρώτη γεύση της Ολυμπιακής ταλαιπωρίας που πρόκειται να υποστούν τις προσεχείς εβδομάδες. Πρώτα θύματα οι επιβάτες του Μετρό, που κατευθύνονται εκεί μέσω του Προαστιακού. Όποιοι χθες μετακινήθηκαν προς το αεροδρόμιο άλλαξαν τρεις φορές συρμό, κουβαλώντας βεβαίως στα χέρια τις βαλίτσες. Και μην ξεχνάμε ότι αυτή η διαδρομή κοστίζει 8 ολόκληρα ευρώ!

Περισσότερα από πέντε σπίτια και συγκροτήματα κατοικιών κατεδάφισαν χθες οι ισραηλινές μπουλντόζες στο παλαιστινιακό χωριό Αζούν Ατμέχ, της Δυτικής Όχθης. H δικαιολογία αυτή τη φορά δεν ήταν ο «πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας». Τα κτίρια είχαν απλώς χτιστεί «χωρίς άδεια».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “