Eνώ το ΠAΣΟK... ανασυγκροτείται

Ούτε μία ούτε δύο αλλά επτά παγίδες εξοργιστικής ακρίβειας απειλούν τους επισκέπτες αλλά και τους Έλληνες καταναλωτές την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την αισχροκέρδεια παραδέχθηκε η ίδια η κυβέρνηση χθες και μη έχοντας άλλο τρόπο να ελέγξει την κατάσταση που έχει ξεφύγει από τα χέρια της, κάνει έκκληση στους πολίτες να εντείνουν την προσοχή τους στα εστιατόρια, τις καφετέριες, τα νυχτερινά κέντρα, τις πλαζ, το αεροδρόμιο και τα πάρκινγκ. Δηλαδή, με άλλα λόγια, να προσέχουν παντού και πάντα κάθε φορά πριν βάλουν το χέρι στην τσέπη.

H παραδοχή για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια έγινε από τον υφυπουργό κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος μία ημέρα πριν αύξησε τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της ακρίβειας. H απόφασή του αυτή σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει ό,τι μπορεί για να τιθασεύσει τις τιμές, προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση. Να μην πούμε για τους βουλευτές που πνέουν μένεα.

H μεγάλη είδηση της ημέρας όμως είναι άλλη. Σε μια περίοδο που τα οικονομικά της χώρας – τουλάχιστον όπως λέει η κυβέρνηση – είναι σε κακό χάλι, 350 εκατομμύρια ευρώ πετάχτηκαν στον αέρα άνευ λόγου και αιτίας. H τρομοϋστερία οδήγησε σε υπερβολές. Έτσι παραγγέλθηκε το περιβόητο σύστημα C 41, το οποίο θα συνέδεε όλες τις υπηρεσίες ασφάλειας με την αφρόκρεμα υποτίθεται της τεχνολογίας. Τελικά για διαφόρους λόγους το σύστημα επισήμως δεν έχει παραδοθεί ολόκληρο και οι διωκτικές αρχές θα στηριχθούν σε ό,τι έχουν. Που απ’ ό,τι φαίνεται, πάντως, είναι υπεραρκετό για να διασφαλίσει την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει – με αργούς όμως βηματισμούς – τη διαδικασία ανασυγκρότησής του ώστε να είναι έτοιμο την 3η του Σεπτέμβρη, οπότε θα παρουσιάσει τη νέα του πολιτική διακήρυξη. Εκείνο που δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει είναι αν το συνέδριο θα γίνει τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο. Σύντομα όμως ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει πάρει την απόφασή του.

Είσοδος ελευθέρα. Άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων φρουρούν το Άγαλμα της Ελευθερίας, στο Λίμπερτι Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Επισκέπτες επιτράπηκε χθες να μπουν στο εσωτερικό του αγάλματος για πρώτη φορά μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “