Eνώ ο Γιώργος καλεί προσωπικότητες στην Aθήνα

Όσοι βιάστηκαν να πουν ότι το συνέδριο της N.Δ. ήταν το Βατερλώ των βαρόνων σύντομα θα διαψευσθούν.

Κάποια ιστορικά στελέχη του κόμματος – βλέπε μεταξύ άλλων τους κ.κ. Μητσοτάκη, Έβερτ, Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη – κάθε άλλο παρά σκοπεύουν να αποδεχθούν την τιμητική αποστρατεία που με κόπο προετοίμασε για εκείνους ο Πρωθυπουργός. Όλοι μα όλοι, με τον τρόπο που ο καθένας ξέρει και μπορεί, ετοιμάζουν δυναμικές παρεμβάσεις που δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν στη N.Δ. να τους ξεχάσει. Ιδιαίτερα τώρα που «ανοίγει» και η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση με τις κινήσεις της δείχνει να μην έχει καταλάβει την επικίνδυνη κλιμάκωση της ακρίβειας τους τελευταίους μήνες και τις μεγάλες συνέπειές της για τους εργαζομένους, οι οποίες θα φανούν τον Σεπτέμβριο. Αντί λοιπόν να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της αχαλίνωτης κερδοσκοπίας και της δράσης των επιτηδείων της αγοράς, με τις παρεμβάσεις της επιδεινώνει το πρόβλημα. H απόφασή της να απελευθερώσει τα ήδη ακριβά δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια θα είναι ίσως η αρχή για μια σειρά άλλων τέτοιων μέτρων που θα ενθαρρύνουν την ασυδοσία.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα: Τα αυστηρά μέτρα στην κυκλοφορία εν όψει Ολυμπιακών λειτούργησαν χωρίς σοβαρά προβλήματα χθες για πρώτη μέρα, με εξαίρεση το κομφούζιο στον Κηφισό. Και για να μη νομίσει κανείς ότι γίνονται θαύματα, το 60% των αυτοκίνητων – σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας – δεν βρίσκονται στην Αθήνα.

Όσο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αιφνιδιάζει με το άνοιγμα που απευθύνει σε ιστορικές προοδευτικές προσωπικότητες και σε ορισμένες περιπτώσεις σε συγγενείς μεγάλων πολιτικών από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους η Σόνια Γκάντι, χήρα του Ρατζίβ Γκάντι, η Ιζαμπέλ Αλιέντε, πρόεδρος της Βουλής της Χιλής, και ο Γιοακίμ Πάλμε, γιος του δολοφονημένου ηγέτη Ούλοφ Πάλμε. Οι προσκλήσεις του κ. Γ. Παπανδρέου αφορούν από την επίσκεψή τους στη χώρα μας κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις, συμπόσιο και συζητήσεις που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ.

Δύο Παλαιστίνιοι συνεργάτες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών δολοφονήθηκαν χθες στην πόλη της Γάζας από ομοεθνείς τους σε μία συντονισμένη επιχείρηση – σημάδι της αυξανόμενης ανομίας και του χάους που επικρατούν στα παλαιστινιακά εδάφη

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “