Eνώ τα προβλήματα της καθημερινότητας γιγαντώνονται

Δεν τήρησαν ούτε τα προσχήματα χθες στη N.Δ. Εξέλεξαν, με ποσοστά που θυμίζουν… Στάλιν, τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και διόρισαν διά βοής σχεδόν τη μισή κυβέρνηση στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Ακόμη και παλιοί συνδικαλιστές του κόμματος, που αν μη τι άλλο ξέρουν από διαδικασίες, μιλούσαν για μεθόδους κομμουνιστικών καθεστώτων. Έτσι, μετά τη χθεσινή φιέστα, μια ακόμη πανηγυρική τελετή της N.Δ. έλαβε τέλος. Ίσως τώρα, σχεδόν 5 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, τα στελέχη της N.Δ. να συνειδητοποιήσουν πως ήρθε η ώρα να κυβερνήσουν κιόλας. Οι επινίκιες εκδηλώσεις κάποτε πρέπει να τελειώσουν, διότι το πολύ το Κύριε ελέησον…

Και ενώ τα κυβερνητικά στελέχη απολαμβάνουν τον διορισμό τους στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, τα προβλήματα της καθημερινότητας, που ήταν προεκλογική σημαία της N.Δ., γιγαντώνονται, ενώ ο πληθωρισμός, λόγω και του πετρελαίου, ξέφυγε πάνω από 3%.

Ποιος δείκτης βελτιώθηκε; Των κερδών του ΟΠΑΠ. Οι τζόγος τραβάει την ανηφόρα, καθώς τα κέρδη του εν λόγω Οργανισμού είχαν αύξηση 216% σε σχέση με πέρυσι.

Πάντως, αυτή η κυβέρνηση έχει μια έφεση στα μπλακ άουτ. Μετά τη ΔΕΗ ήρθε η σειρά του ΟΤΕ. Μια ολόκληρη περιοχή, η N. Κηφισιά, έμεινε χωρίς τηλέφωνα επί 20 ώρες. Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν όλα θα πάνε καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ελπίζουμε, όπως ελπίζουμε να μη διαταχθεί ΕΔΕ, γιατί από το πόρισμα που θα εκδοθεί δεν θα μάθουμε ποτέ τι έφταιξε, όπως συνέβη και στη ΔΕΗ.

Όσο για τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων, για τα οποία τόσος πολύς λόγος έχει γίνει, υπάρχει ένα καλό νέο και ένα κακό. Το κακό είναι ότι από τα 5,3 εκατ. εισιτήρια, ακόμη είναι απούλητα τα 3 εκατ. Το καλό είναι ότι μπορούμε να βρούμε εισιτήρια πιο φτηνά των 100 ευρώ για την τελετή έναρξης μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των καθισμάτων στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αντίθετα, δεν θα υπάρχουν εισιτήρια για την παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου στις Σέρρες, αφού δεν θα γίνει ποτέ, με απόφαση του Επισκόπου της περιοχής και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου. Ο Μακαριώτατος, ύστερα από ένα διάστημα σιωπής που επέφερε η ήττα του από το Φανάρι, επανήλθε χθες δριμύτερος για να πει: «E, δεν θα βάλουμε και τον Αριστοφάνη στην εκκλησία». Θεός φυλάξοι…

Θρηνούν οι συγγενείς των δύο Πακιστανών ομήρων που εκτελέστηκαν χθες από Ιρακινούς αντάρτες. Πολλοί Πακιστανοί νιώθουν μεγάλη οργή για την κυβέρνησή τους, επειδή πιστεύουν ότι η στενή συνεργασία της με τις αμερικανικές αρχές είναι η αιτία που εκτελέστηκαν οι δύο όμηροι. Την ίδια ώρα ωστόσο, οι ΗΠΑ πιέζουν το Πακιστάν να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “