Eνώ το ΠAΣΟK ανεβάζει τους τόνους

Ο Γιώργος Σουφλιάς παίρνει αποστάσεις από τη Ρηγίλλης. Γυρίζει την πλάτη στις κομματικές διαδικασίες, δεν νοιάζεται για το Συνέδριο και τις νέες ιδεολογικές περιπλανήσεις της Δεξιάς.

Όλα αυτά ενώ σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της N.Δ. εκλέγει το νέο Πολιτικό Συμβούλιο, εκείνος πάει για μπάνια στη Σίφνο. Επιπλέον, με κάθε ευκαιρία λέει και μια καλή κουβέντα για τα μεγάλα έργα του ΠΑΣΟΚ. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ο Θεσσαλός διακριτικά θέτει πρώτος από το κόμμα του υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δεν είναι όμως αυτή η μονη υποψηφιότητα από τον συντηρητικό χώρο. Τώρα που η κυρίαρχη άποψη στη N.Δ. είναι «πάμε και για δικό μας Πρόεδρο», σύντομα θα βγουν στο προσκήνιο οι μύχιες σκέψεις και οι φιλοδοξίες πολλών ιστορικών στελεχών της. E, και ύστερα θα βγουν τα μαχαίρια.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ ανέβασε χθες στη Βουλή το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. H ρύθμιση που προωθεί ο κ. Γ. Αλογοσκούφης για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στη χώρα μας – χωρίς κανείς να νοιάζεται πώς αυτά τα χρήματα αποκτήθηκαν και φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό – άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προέρχεται από ναρκωτικά και εμπόριο λευκής σαρκός καθώς και αμνήστευση φοροφυγάδων μίλησαν η Άννα Διαμαντόπουλου και ο Γιώργος Φλωρίδης. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ωστόσο δεν έδειξε να ιδρώνει τα αυτί του, περιορίστηκε μόνο να πει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα εφαρμόσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες ελέγχου. Στη Χαριλάου Τρικούπη πάντως είναι εμφανής η αγωνία για τον τρόπο με τον οποίο θα πορευθεί το κόμμα στο μέλλον. Ο νέος προβληματισμός είναι πώς θα απαντήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριό του στο εύρημα του Πρωθυπουργού περί Κοινωνικού Κέντρου, ώστε όπως λένε να γίνουν πάλι σαφείς και ξεκάθαρες οι διαχωριστικές γραμμές.

Και όσοι περιμένατε να μάθετε τι έφταιξε για το μεγάλο μπλακ άουτ στη ΔΕΗ, που εξέθεσε τη χώρα διεθνώς, θα μείνετε με την απορία για πάντα. Το πόρισμα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα δεν μας αποκαλύπτει τους υπευθύνους και ουσιαστικά λέει ότι για το μπλακ άουτ φταίει… η κακή μας τύχη. Κι ας έχει πει ο Πρωθυπουργός (στην «Κοριέρε ντέλα Σέρα») αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σιούφας ότι για το μπλακ άουτ οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος.

Εφιάλτης βίας συγκλονίζει το Ιράκ. Ακριβώς έναν μήνα μετά την παράδοση της εξουσίας από τους Αμερικανούς στην προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση, σειρά αιματηρών επιθέσεων συγκλόνισε τη χώρα, στοιχίζοντας τη ζωή σε 120 ανθρώπους. Μονάχα στην Μπακούμπα 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αυτοκτονίας έξω από κέντρο στρατολόγησης νέων αστυνομικών.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “