Eνώ τα χρέη πνίγουν επιχειρήσεις και ιδιώτες

H νέα ιδεολογία της N.Δ. – το περίφημο κοινωνικό κέντρο – για να επιβληθεί, όπως φαίνεται, απαιτεί πυγμή από την ηγεσία. Έτσι ο κ. K. Καραμανλής ουσιαστικά διορίζει τα μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου.

Έξι προβεβλημένοι υπουργοί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι στη σκληρή γραμμή και θα εκλεγούν «βρέξει-χιονίσει», αφού αυτή είναι η εντολή του προέδρου. Έτσι υφυπουργοί και στελέχη όχι και τόσο προβεβλημένα που είχαν τη φιλοδοξία να δοκιμάσουν την τύχη τους, έκαναν πίσω ολοταχώς. Ορισμένα από τα θύματα της σκληρής γραμμής είναι ο υφυπουργος κ. Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής κ. Κιλτίδης και ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν κρίθηκαν, σ’ αυτήν τη φάση, ικανοί καθοδηγητές που θα εμφυσήσουν στη βάση του κόμματος την κεντρωα κοινωνική ιδεολογία. Υποψήφια θα είναι τελικά και η δήμαρχος Αθηναίων, η οποία στάθμισε ότι το όργανο θα είναι αναβαθμισμένο, άρα έχει ενδιαφέρον για την ίδια.

Πάντως, επειδή τα προβλήματα δεν περιμένουν τις ιδεολογικές περιπλανήσεις της Ρηγίλλης εμφανίζονται απειλητικά και απειλούν με έκρηξη την οικονομία. Πενήντα επιχειρήσεις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο έχουν τεράστια χρέη και κινδυνεύουν να κλείσουν, ενώ χθες μια ακόμη επιχείρηση έβαλε λουκέτο και 112 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Και μέσα σ’ όλα αυτά, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά ζουν με χρέη αφού τα προσωπικά – καταναλωτικά δάνεια έχουν εκτιναχθεί με ποσοστό αύξησης 61% σε σχέση με πέρυσι.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, κράτησε και χθες ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Βρήκε την αφορμή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση και επιτέθηκε. Φαίνεται ότι στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αρχίσει να πείθονται ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν το φθινόπωρο για να δράσουν.

Κατά τα άλλα, 16 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ο κ. Καραμανλής δηλώνει ότι η Ελλάδα έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την ασφάλεια των Αγώνων, ενώ το σύστημα C4I βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξής του και το Πολεμικό Ναυτικό ήδη περιπολεί για ύποπτα πλοία στις ελληνικές θάλασσες.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αγκαλιάζει τη σύζυγό του Χίλαρι Κλίντον, καθώς εκείνη τον παρουσιάζει στους συνέδρους κατά τις εργασίες του 44ου Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, στη Βοστώνη

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “