ΠAΣΟK: H N.Δ. ντρέπεται για την ιστορία της

Σχεδόν η μισή κυβέρνηση και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βύρων Πολύδωρας μπαίνουν τελικά στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Έτσι τα… δικά τους παιδιά μπορούν να κοιμηθούν ήσυχα ότι το κόμμα και η κυβέρνηση θα πορευθούν χέρι χέρι στην περίοδο του κοινωνικού κέντρου. Οι φήμες περί διαχωρισμού Μαξίμου και Ρηγίλλης ήταν απλώς φήμες που δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχία στην κομματική βάση.

Την ίδια ώρα δεν είναι λίγα τα στελέχη και ψηφοφόροι της λεγόμενης σκληρής πτέρυγας – ή της παραδοσιακής Δεξιάς, αν προτιμάτε – που είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περί κεντρώας στροφής. Απειλούν μάλιστα με διακοπή… κοινωνίας με τη Ρηγίλλης αν – όπως λένε – το κόμμα απομακρυνθεί πράγματι από τις αρχές του.

Λάδι στη φωτιά στο εσωτερικό της N.Δ. έριξε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε την παράταξη της Ρηγίλλης ότι θέλει να διαγράψει το παρελθόν της, ντρέπεται για την ιστορία της και ανακαλύπτει τώρα αξίες που καταγγέλλει εδώ και 30 χρόνια.

Βέβαια, στου Μαξίμου και στη Ρηγίλλης αυτή την ώρα κανενός δεν ιδρώνει το αυτί με όλα αυτά, καθώς οι πανηγυρισμοί από τον απόηχο του συνεδρίου καλά κρατούν. Το ίδιο καλά κρατούν όμως και τα πολλά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα διακυβέρνηση και μέχρι στιγμής δεν έχει αγγίξει σχεδόν κανένα. Παράλληλα, κάθε μέρα που περνά προστίθενται και νέα προβλήματα ή προκύπτουν απρόοπτα που δυσκολεύουν και πονοκεφαλιάζουν υπουργούς και κομματικά στελέχη. Όπως, για παράδειγμα, χθες, που η επιστημονική επιτροπή της Βουλής έκρινε ως αντισυνταγματικές ορισμένες από τις διατάξεις του περίφημου νομοσχεδίου για τις φοροαπαλλαγές. Ένα νομοσχέδιο στο οποίο έχει επενδύσει πολλά το οικονομικό επιτελείο.

Δεν είναι όμως αυτή η μόνη επένδυση του κ. Γ. Αλογοσκούφη, υπάρχει και άλλη. Ο υπουργός ζητά επειγόντως εισαγωγή κεφαλαίων στη χώρα της τάξεως των 20 δισ. και για να το πετύχει δίνει άφεση αμαρτιών σε ενδεχόμενα σοβαρά φορολογικά αδικήματα προκειμένου τα χρήματα να φύγουν από τις τράπεζες της Ελβετίας και να έρθουν στην Ελλάδα. Τα χρήματα έχουν εξαχθεί παράνομα από τη χώρα μας από την περίοδο του 1980 και μετά και ουδέποτε έχουν φορολογηθεί. Κατά την αντιπολίτευση, τώρα ανοίγει ο δρόμος για το ξέπλυμα χρήματος.

Ο Τζον Κέρι απευθύνεται σε οπαδούς των Δημοκρατικών στη Φλόριντα, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Βοστώνη, όπου άρχισε χθες το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “