Aνησυχία για τις φωτιές - Στο πόδι οι συμβασιούχοι

Εκατόν ογδόντα πυρκαγιές σε μία ημέρα είναι πολύ κακό νέο. Ακόμη χειρότερο νέο είναι η αδυναμία που επέδειξε η κρατική μηχανή στην αντιμετώπιση αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης.

Και ο καιρός δεν φαίνεται να βοηθά καθόλου καθώς από σήμερα ενσκήπτει μίνι καύσωνας, που δημιουργεί ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες. Κι όλα αυτά, ενώ υποτίθεται ότι βρίσκεται η χώρα (και η κυβέρνηση) σε πλήρη ετοιμότητα λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πύρινος κλοιός που έζωσε τη χώρα μέσα σε 24 ώρες δεν είναι όμως το μόνο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Ξαφνικά τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές ο παρατεταμένος μήνας του μέλιτος δείχνει να ολοκληρώθηκε με τη θριαμβευτική πορεία της Εθνικής μας ομάδας και να έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου: ο κ. K. Καραμανλής βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τα δύσκολα διλήμματα της εξουσίας.

H ΒΑΣΙΚΗ προεκλογική του δέσμευση για τους συμβασιούχους, από την οποία αποκόμισε σημαντικά εκλογικά οφέλη, εξελίσσεται σε μπούμερανγκ καθώς – κατά τη ΓΣΕΕ – μόλις το 20% των εργαζομένων μονιμοποιούνται και οι υπόλοιποι λαμβάνουν την υπόσχεση για μοριοδότηση στο απώτερο μέλλον. Έτσι οι αντιδράσεις καθημερινά κλιμακώνονται, καθώς η δέσμευση του Πρωθυπουργού για μονιμοποίηση 250.000 συμβασιούχων είναι νωπή. Και το χειρότερο για την κυβέρνηση; Οι αντιδράσεις των ψηφοφόρων της N.Δ. που μένουν εκτός ρύθμισης είναι οι πιο έντονες.

ΣΑΝ NA MHN έφθαναν αυτά ήρθαν και οι εξαγγελίες του Γιώργου Αλογοσκούφη να παγώσουν τα χαμόγελα όσων επαγγελματιών είχαν επενδύσει στις καλύτερες ημέρες που υποσχέθηκε προεκλογικά το κόμμα της Ρηγίλλης. Μόλις πριν από λίγους μήνες ο σημερινός υπουργός Εθνικής Οικονομίας εξαπέλυε δριμύτατες επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για «φοροεπιδρομές». Τώρα ο ίδιος ανακοινώνει ρυθμίσεις-φωτιά με χαράτσι που ξεκινά από 2.000 ευρώ σε όσους επαγγελματίες επιθυμούν να αποφύγουν τον έλεγχο και να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους με την Εφορία.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση έκτακτων μέτρων ασφαλείας από την προσωρινή κυβέρνηση του Ιγιάντ Αλάουι, οι επιθέσεις κλιμακώθηκαν χθες στο Ιράκ. Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί εντείνουν τις πιέσεις προς τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αναλάβει η Συμμαχία ενεργό ρόλο στη χώρα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “