Aποχώρησαν ύστερα από... έκτακτη εμφάνιση στην ευρω-φιέστα Kαραμανλή

Ήλθαν, είδαν και απήλθαν. Ο λόγος για τους έξι Ευρωπαίους συντηρητικούς ηγέτες-πρωθυπουργούς και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος που ήρθαν για μερικές ώρες στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να στηρίξουν τον Κώστα Καραμανλή και να ενισχύσουν το διεθνές προφίλ του.

H χθεσινή έκτακτη σύνοδος του Λαϊκού Κόμματος – που έγινε στο κτήμα Νάσιουτζικ στην Παιανία – ήταν η πιο σύντομη που έγινε ποτέ στην ιστορία του. Επισήμως το θέμα συζήτησης ήταν προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου· ωστόσο στην πραγματικότητα, ο σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να συμβάλουν στην νίκη της N.Δ. Το δήλωσαν και οι ίδιοι: πρώτα ο κ. Μπερλουσκόνι, μετά ο κ. Αθνάρ και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ο κ. Μπαρόζο, ο οποίος είπε στον κ. K. Καραμανλή ότι ήρθα και φεύγω αμέσως. Ήρθα μόνο για σένα. Ο Κώστας Καραμανλής τού απάντησε ότι σου οφείλω πολλά. Στο χρωστάω.

Προβλέψεις

Στο ίδιο αισιόδοξο κλίμα ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον κ. K. Καραμανλή, ο κ. Αντάμι της Μάλτας, ο κ. Μπαλγκένεντε της Ολλανδίας και ο κ. Τζουρίντα της Σλοβακίας. Πάντως, ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Μαρτένς, προέβλεψε ότι η N.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές.

Πάντως ορισμένοι βουλευτές εκφράζουν επιφυλάξεις αν τον ωφέλησε τελικά αυτή η κίνηση λόγω της παρουσίας του κ. Μπερλουσκόνι και του ασπασμού που αντήλλαξαν μπροστά στις κάμερες.

Ο πρόεδρος της N.Δ. μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε: «Με τους έξι πρωθυπουργούς και την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συζητήσαμε για την προετοιμασία της επόμενης Ευρωπαϊκής Συνόδου στις 25 Μαρτίου. Τα ζητήματα της οικονομίας και της απασχόλησης θα λάβουν μια νέα δυναμική. Είμαστε ξεκάθαροι στο τι μας ενδιαφέρει περισσότερο. Οι δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι σήμερα – και θα είναι και αύριο – η πλειοψηφία στην Ευρώπη. H σημερινή συνάντηση και το εξαιρετικό κλίμα που υπήρξε, δικαιολογούν γιατί αυτή η πλειοψηφία είναι αποφασισμένη για ποιοτικά άλματα και μεγαλύτερες ταχύτητες στο μέλλον. Για μια Ευρώπη περισσότερο πολιτική, περισσότερο δημοκρατική, περισσότερο ισχυρή».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “