«Ψαρεύουν» στην καθημερινότητα

Επιμένει η ηγετική ομάδα της N.Δ. στην ανάδειξη των θεμάτων της καθημερινότητας, καθώς πιστεύει πως την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές σ’ αυτά θα εντοπισθεί και πάλι η αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Τις προσεχείς ημέρες θα «βομβαρδίσει» τους ψηφοφόρους με μια σειρά τηλεοπτικών σποτ, τα οποία, όπως λένε στη Ρηγίλλης, θα περιγράφουν με σαφήνεια τα προβλήματα της κάθε περιοχής της Αθήνας. «Οι πολίτες θα δουν στα διαφημιστικά σποτ τις σκηνές που βιώνουν καθημερινά εξαιτίας της αδιαφορίας του κράτους», είναι η έκφραση που χρησιμοποιεί επικοινωνιακό στέλεχος της N.Δ.

Ο κ. K. Καραμανλής, στην προσπάθειά του να αναλάβει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και να καθορίσει ο ίδιος την ατζέντα του προεκλογικού διαλόγου, παρουσίασε χθες στην Αργυρούπολη τη «Χάρτα καθημερινότητας για την Αττική», όπως ονομάζει την καταγραφή των προβλημάτων που έγινε από το επιτελείο του. Και βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί με δριμύτητα στην κυβέρνηση για την ανεπάρκεια που, κατά τη γνώμη του, επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός τις ημέρες της κακοκαιρίας. «Βρέθηκα και εγώ, όπως και δεκάδες κάτοικοι του Λεκανοπέδιου, μέσα στο πρόβλημα των τελευταίων ημερών. Λυπάμαι πραγματικά για την ταλαιπωρία που υποστήκατε. Και λυπάμαι ακόμη περισσότερο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν ηλικιωμένοι άνθρωποι, ασθενείς και μωρά παιδιά. Συμμερίζομαι απόλυτα την κούραση και την αγανάκτησή σας για τον κρατικό μηχανισμό, για την προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέσει τις ευθύνες της στους ίδιους τους πολίτες και για τα ψέματα που με τόσο κυνισμό ειπώθηκαν». Ο κ. K. Καραμανλής επιτέθηκε προσωπικά και στους κ.κ. K. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Πρωθυπουργός προτίμησε τη σιωπή. Εξαφανίστηκε. Να μη φαίνεται. Να μη θυμίζει ποια συνέχεια υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να πείσει ότι όλα αυτά συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Ρωτούσε πολίτες αν μπορεί να κάνει κάτι η Πολιτεία. Ρωτούσε τους πολίτες αν μπορούσε να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός».

Κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του κ. Καραμανλή, έκαναν λόγο «άκρατο λαϊκισμό» του προέδρου της N.Δ., «στον οποίο καταφεύγει από την αγωνία του για το εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο κ. K. Καραμανλής είπε ακόμη: «H παιδεία, η υγεία η ανεργία, η ασφάλεια είναι τα μεγάλα προβλήματα του πολίτη σήμερα. Όλο το πρόγραμμά μας σ’ αυτά στοχεύει. Σ’ αυτά δίνουμε άμεση προτεραιότητα. Εξίσου μεγάλα είναι και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις συνθήκες ζωής στις μεγαλουπόλεις. Το κυκλοφοριακό, το περιβάλλον, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου είναι προβλήματα που επηρεάζουν καταλυτικά την ποιότητα της ζωής τους».
«Αντεπίθεση» με 6 συντηρητικούς ηγέτες
Ο κ. K. Καραμανλής ετοιμάζει «ηχηρή απάντηση», όπως λένε βουλευτές της N.Δ. στον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίστηκε στη συγκέντρωση στο Ηράκλείο Κρήτης μαζί με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας. Έτσι την Πέμπτη στην έκτακτη σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα, τον κ. K. Καραμανλή θα πλαισιώσουν έξι πρωθυπουργοί συντηρητικών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Θα είναι ο κ. Μπερλουσκόνι της Ιταλίας, ο κ. Αθνάρ της Ισπανίας, ο κ. Μπαλγκενέντε της Ολλανδίας, ο κ. Μπαρόζο της Πορτογαλίας, ο κ. Αντάμι της Μάλτας και ο κ. Τζουρίντα της Σλοβακίας. Με την κίνηση αυτή οι επιτελείς του κ. Καραμανλή πιστεύουν ότι θα καλυφθεί το έλλειμμα του προέδρου της N.Δ. έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των διεθνών σχέσεων. Κάποιοι βουλευτές ωστόσο του κόμματος δεν είναι ενθουσιασμένοι, όπως λένε, με την έλευση του κ. Μπερλουσκόνι στην Ελλάδα και την εμφάνισή του στο πλευρό του κ. Καραμανλή.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “