Eπικοινωνιακό τρικ με επιστράτευση Nατάσας

Ένα νέο επικοινωνιακό όπλο έριξε από χθες στη μάχη των εκλογών η N.Δ. Επιστράτευσε την κ. Νατάσα Καραμανλή η οποία συγκεντρώνει πάνω της σε κάθε εμφάνιση τούς προβολείς της δημοσιότητας.

H Νατάσα Καραμανλή επισκέφθηκε το Αγλαΐα Κυριακού και το Αγία Σοφία και συναντήθηκε με παιδιά από το Ιράκ, τα οποία τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών
H σύζυγος του προέδρου επισκέφθηκε τα δύο νοσοκομεία παίδων και οι επισκέψεις αυτές είχαν συμβολικό χαρακτήρα. Τόσο στο Αγλαΐα Κυριακού όσο και στο Αγία Σοφία συναντήθηκε με παιδιά απο το Ιράκ, τα οποία τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στη χώρα τους και νοσηλεύονται στην Αθήνα. H σύζυγος του προέδρου του κόμματος που συνοδευόταν από τον επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοίρασε δώρα στα παιδιά και αποχώρισε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

H χθεσινή εμφάνιση της κ. Καραμανλή καλύφθηκε με κάθε λεπτομέρεια από όλα τα MME και κυρίως από την τηλεόραση καθώς θεωρείται «πρόσωπο τηλεοπτικό» ήταν μόνο η αρχή, καθώς επικοινωνιολόγοι του κόμματος προγραμματίζουν μια σειρά εμφανίσεις της σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, γηροκομεία και νοσοκομεία. Βουλευτές και στελέχη του κόμματος αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την εμπλοκή της κυρίας Καραμανλή στην προεκλογική μάχη διότι, όπως εξηγούν, είναι ιδιαίτερα συμπαθές πρόσωπο, ξέρει να σταθεί στις δημόσιες εμφανίσεις είτε είναι κοινωνικές είτε είναι πολιτικές ενώ αποφεύγει τις δηλώσεις και τα σχόλια που συνιστούν ενεργό ανάμειξη στην πολιτική. Υπάρχουν όμως και βουλευτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη αυτή την κίνηση της Ρηγίλλης και εκφράζουν την ανησυχία τους μήπως γίνει κατάχρηση. «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η N. Καραμανλή μέχρι τώρα με την παρουσία της στο πλευρό του προέδρου έχει βοηθήσει το κόμμα. Χρειάζεται όμως πολλή μεγάλη προσοχή για το πότε, το πώς και κυρίως το πόσο εμφανίζεται», λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Τα πολύ σημαντικά όπλα πρέπει να τα χρησιμοποιούμαι με φειδώ για να μην τα ακυρώνουμε ώστε να τα ενεργοποιούμε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή».

Συνάντηση με τους νέους

Την ίδια ώρα ο κ. Καραμανλής συνεχίζει κατά τρόπο συστηματικό τις πρωτοβουλίες της τελευταίας εβδομάδας που στοχεύουν στην προσέγγιση των νέων στους οποίους ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει σημαντικό προβάδισμα. Χθες συνάντησε νέους και νέες στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Καλλιθέας σε εκδήλωση που οργάνωσαν η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ. Στην ομιλία αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές επανέλαβε τις γνωστές δεσμεύσεις του για την ασφάλιση των άνεργων νέων. Προχώρησε και σε μια νέα εξαγγελία για αγορά 150.000 υπολογιστών που θα βοηθήσει όπως είπε τους νέους να εισέλθουν στην ηλεκτρονική εποχή. «Θα ξεκινήσουμε τον πρώτο χρόνο με την απόκτηση 150.000 υπολογιστών για τη B’ Γυμνασίου και για όσους φοιτητές και σπουδαστές θελήσουν να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Χρόνο με το χρόνο θα επεκτείνουμε το μέτρο στην υπόλοιπη Μέση Εκπαίδευση και νέους εργαζόμενους». Το κόστος αυτού του προγράμματος για την πρώτη χρονιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της N.Δ. δεν θα ξεπεράσει τα 75 εκατ. ευρώ.

Πάντως στη N.Δ. έχουν επιστρέψει απο χθες κάποια χαμόγελα αισιοδοξίας καθώς οι δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν να μεγαλώνει και πάλι η ψαλίδα της διαφοράς των δύο κομμάτων. Κορυφαία στελέχη και βουλευτές κάνουν λόγο και πάλι για βέβαιη νίκη και υποστηρίζουν ότι η υπόθεση Πάχτα ήταν η χαριστική βολή για το ΠΑΣΟΚ που όπως υποστηρίζουν είναι πλέον πολύ δύσκολο να καλύψει τις 4 ποσοστιαίες μονάδες που το χωρίζουν από τη N.Δ. Κάποιοι βουλευτές ωστόσο δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου βγήκε αλώβητος από την υπόθεση Πάχτα ενώ και στις δύο νέες δημοσκοπήσεις συνεχίζει να εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του κ. K. Καραμανλή.

Ο Έβερτ στο Επικρατείας

Τον Δημήτρη Σταμάτη, πρώην γραμματέα της Πολιτικής Άνοιξης δέχτηκε χθες στη Ρηγίλλης ο Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Σταμάτης θα είναι υποψήφιος με τη N.Δ. στην A’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Προηγουμένως ο πρόεδρος της N.Δ. είχε συνάντηση με τον Γ. Βαρβιτσιώτη, με τον οποίο συζήτησαν το ρόλο του στον προεκλογικό αγώνα. Βγαίνοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε, πως ο Μιλτιάδης Έβερτ θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “