Mε τους βαρόνους στην πρώτη γραμμή η N.Δ.

Όλοι οι βαρόνοι πλην Μητσοτάκη θα μετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή Εκλογών, τα ονόματα των μελών της οποίας έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο K. Καραμανλής.

Στην επιτροπή ο πρόεδρος της N.Δ. έχει εξασφαλίσει ρόλο για τους πάντες. Παλιοί και νέοι, πρώην και νυν, φίλοι και «αντίπαλοι» συμμετέχουν σ’ αυτό το όργανο το οποίο θα έχει την ευθύνη των εκλογών. Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο K. Καραμανλής, μέλη όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου επομένως και η Ντόρα Μπακογιάννη, όλοι οι συντονιστές, οι υπεύθυνοι γραμματειών και όλοι οι πρώην αξιωματούχοι. Έτσι ως πρώην εκπρόσωπος θα συμμετέχει ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ως πρώην γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σταύρος Δήμας, ως πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ο M. Λιάπης, ως πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Γ. Βουλγαράκης και ως πρώην επικεφαλής των ευρωβουλευτών η M. Γιαννάκου – Κουτσίκου.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν συμμετέχει στην επιτροπή ο K. Μητσοτάκης αλλά από τη Ρηγίλλης διευκρινίστηκε ότι υπήρχε συνεννόηση με τον πρώην πρωθυπουργό. «Όλοι μαζί δεν μας περισσεύει κανείς» είναι, όπως χαρακτηριστικά λένε, το νέο δόγμα της Ρηγίλλης και προσθέτουν πως αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά αυτή την φορά θα γίνει πράξη.

M. Έβερτ, I. Βαρβιτσιώτης, I. Κεφαλογιάννης, Τζ. Τζαννετάκης θα συμμετέχουν στο όργανο, το οποίο θα έχει την ευθύνη των εκλογών, αφού, όπως λένε στη Ρηγίλλης, «δεν μας περισσεύει κανείς»
Το γεγονός αυτό πάντως έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα της ανανέωσης των υποψηφίων της N.Δ. Κορυφαία στελέχη τόνιζαν ότι κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Μητσοτάκης έχει πάρει την απόφαση να μην είναι υποψήφιος και αυτό δίνει την δυνατότητα στον K. Καραμανλή να μη συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια πολλά από τα στελέχη της παλιάς φρουράς. Πάντως ο ίδιος ο πρόεδρος της N.Δ. στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη τόνισε ότι κριτήριο για την ανανέωση δεν είναι η ηλικία.

Την ίδια ώρα στη Ρηγίλλης έχουν «τρομάξει» – και δεν το κρύβουν – με το επικοινωνιακό μπαράζ του ΠΑΣΟΚ και αναζητούν καθημερινά τρόπους να εξασφαλίσουν ένα μικρό έστω μερίδιο στη μάχη της εικόνας που προβάλλεται στα δελτία ειδήσεων.

Στην προσπάθεια αυτή χτες η N.Δ. ανέδειξε την επίσκεψη στη Ρηγίλλης του γνωστού ποδοσφαιριστή Ντανιέλ Μπατίστα ο οποίος θα είναι υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής, αλλά και τη σύσκεψη υπό την προεδρία του K. Καραμανλή στο γραφείο του Γ. Σουφλιά.

Σήμερα ο K. Καραμανλής θα συναντηθεί στη Ρηγίλλης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις το κόμμα στις εκλογές. H πρώτη της προεκλογική περιοδεία θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη. Εν τω μεταξύ από χθες επέστρεψε στη Ρηγίλλης ο Γ. Σουφλιάς και προετοιμάζει την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος για την Υγεία και την Οικονομία. «Είμαστε πανέτοιμοι. H N.Δ. είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου. Προχωράμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τη νίκη στις εκλογές της 7ης Μαρτίου» δήλωσε, και πρόσθεσε: «Προχωράμε για να οδηγήσουμε τον τόπο σε μια νέα διακυβέρνηση, με μια νέα κυβέρνηση, μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή».

Ιδιαίτερα επικριτικός με την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ήταν ο Π. Παυλόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «H N.Δ. είναι έτοιμη για εκλογές. Εκλογές τις οποίες και θα κερδίσει. Εκείνοι που επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν δήθεν το πολιτικό σκηνικό της χώρας ψάχνουν ακόμη για αρχηγό, για πρόγραμμα και για στελέχη».

Πάντως, στη Ρηγίλλης συνεχίζεται η προσπάθεια για τόνωση της βάσης, η οποία αγωνιά για το εκλογικό αποτέλεσμα. Χθες μετά τη σύσκεψη, συνεργάτες του K. Καραμανλή έλεγαν ότι μελέτησαν λεπτομερώς τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ και με αλλαγή ηγεσίας δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Θέμα ημερών η επιστροφή του στη Ρηγίλλης

Θέμα ολίγων ημερών είναι η επιστροφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Ρηγίλλης. Αυτό λένε κορυφαία στελέχη της N.Δ. και σημειώνουν ότι η συμφωνία ουσιαστικά έχει κλείσει και εκείνο που απομένει είναι ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της επιστροφής ώστε το κόμμα να εξασφαλίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από αυτή την κίνηση. Ο Γ. Σουφλιάς, όταν ρωτήθηκε χθες, με τον τρόπο του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές. «Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται» τόνισε με νόημα.
Ο K. Καραμανλής πάντως στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Άλφα, όταν ρωτήθηκε από τον N. Χατζηνικολάου αν θα επιστρέψουν οι κ.κ. Αβραμόπουλος, Ανδριανόπουλος και Σαμαράς, απέφυγε να αναφερθεί χωριστά στο καθέναν και απάντησε ως εξής: «Το ποιοι θα συμμετέχουν στους συνδυασμούς, στα ψηφοδέλτια της N.Δ., θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες όταν θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες. Δεν θέλω να μπω στη συζήτηση περί συγκεκριμένων προσώπων. Θα σας πω όμως ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της παράταξης και με στόχο ένα: μια κυβέρνηση η οποία θα είναι έντιμη, θα είναι σεμνή και αποτελεσματική».

Ο K. Καραμανλής κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να αναμετρηθούν σε περισσότερα από ένα ντιμπέιτ και οι συζητήσεις αυτές να μην έχουν δεσμεύσεις και περιορισμούς. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της N.Δ., θα μπορούσαν τα ντιμπέιτ να έχουν θεματικό περιεχόμενο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “