... ενώ η Ν.Δ. παρακολουθεί αμήχανη

Ο Γολγοθάς για την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη άρχισε την περασμένη εβδομάδα με τις καταγγελίες για τις σχέσεις υπουργών με επιχειρηματίες και παιχνίδια στο Χρηματιστήριο.

Όπως όλα δείχνουν, η κρίση δεν θα τελειώσει με την Ανάσταση, αλλά θα συνεχιστεί και μετά το Πάσχα.

Ο Πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος από την κατάσταση αλλά δεν προτίθεται, όπως λένε συνεργάτες του, να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων. Αναζητεί ωστόσο τρόπους να αντιμετωπίσει την πρωτόγνωρη κρίση η οποία απειλεί σοβαρά όχι μόνο την κυβέρνησή του, αλλά και την ομαλή πορεία ώς τις εκλογές.

Στη θύελλα που έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ πήρε θέση και ο Δημήτρης Ρέππας, στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ομάδας των επονομαζόμενων «λοχαγών» οι οποίοι βρίσκονται αυτή την περίοδο στη δίνη του κυκλώνα.

Στη Ρηγίλλης δεν πανηγυρίζουν αυτή τη φορά με τη νέα κυβερνητική κρίση καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία μήπως στις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν δουν το φως της δημοσιότητας και αντίστοιχες σχέσεις στελεχών και βουλευτών της Ν. Δ. με επιχειρηματίες. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει αυτό που λέμε «όταν καίγεται το σπίτι του γείτονά σου, περίμενε και το δικό σου».

Κι όλα, την ώρα που οι Έλληνες ετοιμάζονται για τις διακοπές του Πάσχα – Μεγάλη Εβδομάδα γαρ από σήμερα. Δυστυχώς, τα νέα από την ΕΜΥ δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά για τους χιλιάδες εκδρομείς. Βροχές, καταιγίδες και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή αναμένουν οι μετεωρολόγοι και τη Μεγάλη Παρασκευή θα προστεθούν και ισχυροί άνεμοι. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μη δέσουν τα πλοία στα λιμάνια.

Τα καλά νέα: οι Έλληνες αποταμιευτές μπορούν να εξασφαλίσουν έως και τριπλάσιες αποδόσεις εάν μεταφέρουν τα χρήματά τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και στα εκεί υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών. Κι όλα αυτά μπορούν να γίνουν από το… σπίτι τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιτόκια στην Ελλάδα κινούνται γύρω στο 1%, ενώ στην Ολλανδία, για παράδειγμα, στο 3,5%.

«Για την επίτευξη της ευρωπαϊκής συνοχής και ομόνοιας είναι απαραίτητος ο σεβασμός και η τήρηση των αρχών της Ένωσης, όπως η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ειρήνη», δήλωσε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “