Είπα-ξείπα τής Ν.Δ. και μίνι ήττα της κυβέρνησης

Περίσσεψαν χθες στη Βουλή οι… αντάρτες. Κυρίως από την πλευρά της Ν.Δ., που ψήφισαν ακριβώς το αντίθετο απ’ ό,τι είχαν ψηφίσει πριν από μερικούς μήνες για το θέμα του ασυμβίβαστου!

Αποτέλεσμα, η διάταξη για το ασυμβίβαστο να μην περάσει στην Επιτροπή της Βουλής και να αναγκάζεται τώρα η κυβέρνηση να φέρει το θέμα στην Ολομέλεια. Τρικυμία σε… ποτήρι θα πείτε, αφού έτσι κι αλλιώς το ασυμβίβαστο θα πρέπει να θεσπιστεί εφόσον είναι μία από τις βασικές διατάξεις του νέου Συντάγματος που πρόσφατα υπερψήφισαν όλα τα κόμματα. Ωστόσο, η πρώτη (έπειτα από 9 χρόνια) μίνι ήττα της κυβέρνησης στη Βουλή δημιουργεί πονοκεφάλους για τον κ. Σημίτη, που φοβάται μήπως ανοίξει η όρεξη κάποιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και σε άλλα – σημαντικότερα – νομοσχέδια…

Όσο για τη στάση της Ν.Δ., η οποία καταψήφισε το νομοσχέδιο, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα καθώς, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, «στον βωμό των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων η αξιωματική αντιπολίτευση υπαναχωρεί από τη θέση που υπερασπίστηκε κατά την ψήφιση του Συντάγματος».

Πάντως, λίγο οι δηλώσεις Πάγκαλου, λίγο η χθεσινή εξέλιξη στη Βουλή, λίγο τα δίδυμα του κ. Καραμανλή, στη Ν.Δ. έχουν αρχίσει τα… ευχέλαια. Όχι επειδή στη Ρηγίλλης έκαναν κάτι σημαντικό και ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά γιατί πιστεύουν ότι νέοι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θα ακυρώσουν τις επιτυχίες της κυβέρνησης το τελευταίο εξάμηνο.

Πολύ πριν από το τέλος της ελληνικής προεδρίας θα πρέπει όλοι μας να έχουμε υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις. Και το υπουργείο Οικονομικών έστειλε εγκύκλιο με 10 SOS παρατηρήσεις που πρέπει να κάνουν οι εφοριακοί αμέσως μόλις τις παραλάβουν στα χέρια τους. Η φετινή καινοτομία είναι ότι οι παρατηρήσεις θα γίνονται ενώπιον του φορολογουμένου την ώρα που θα παραδίδει τη δήλωσή του. Έτσι, αν κάποιος έχει κάνει λαθος εκ παραδρομής, θα διορθώνεται και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Πολύ καλό για να είναι αληθινό, δεν νομίζετε;

Να πείσει τους συμπατριώτες του για την αναγκαιότητα του πολέμου στο Ιράκ επιχείρησε ο Τζορτζ Μπους με το διάγγελμά του που έγινε στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, ενώ χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στον Κόλπο αναμένουν το σύνθημα για επίθεση.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “