Έχουν δικαιωθεί Πάχτας - Νεονάκης

Βέβαιη ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει πρωθυπουργός εμφανίζεται η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» αλλά προσθέτει με νόημα ότι «αντιπολίτευση σημαίνει δυναμικός και τεκμηριωμένος έλεγχος και πειστικός προγραμματικός λόγος διαρκώς.
Όποιος δεν μπορεί να κάνει και τα δύο μακροημερεύει στα αντιπολιτευτικά έδρανα».

Η κ. Διαμαντοπούλου, που παρακάμπτει με ευελιξία απόψεις ότι αν χάσει το ΠΑΣΟΚ η ίδια και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα θέσουν θέμα ηγεσίας, θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερέχει σε βασικά σημεία της Νέας Δημοκρατίας και υποστηρίζει ότι η προσεχής εκλογική αναμέτρηση θα πρέπει να κριθεί σε τρία βασικά επίπεδα: «Έργο με έργο, πρόγραμμα με πρόγραμμα, ηγεσίες και στελέχη. Πρόκειται για συγκρίσεις ουσίας και το ΠΑΣΟΚ μπορεί και θα δείξει την υπεροχή του σε όλα».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε η πρώην επίτροπος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπερασπίζει σθεναρά το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και ειδικά του Κ. Σημίτη, και κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού μέσα σε τριάμισι χρόνια. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ έχει να επιδείξει στον τομέα αυτό τρεις πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με τη Ν.Δ. πάντα απέναντι: το ΑΣΕΠ με τον Αναστάση Πεπονή. Τον “Καποδίστρια” με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, τα ΚΕΠ για μια άλλη σχέσης κράτουςπολίτη με τον Σταύρο Μπένο. Τι έχει να αντιτάξει η Ν.Δ.; Την επιστροφή σε παλιές, αποτυχημέ- νες συνταγές: αναξιοκρατία, υποχρηματοδότηση, κομματισμός. Άλμα προς τα πίσω και προς τα κάτω είναι η πολιτική της στο διάστημα που κυβερνάει τη χώρα». Η κ. Διαμαντοπούλου τοποθετείται, έστω και με έμμεσο αλλά σαφώς οριοθετημένο τρόπο, αρνητικά απέναντι στην αποπομπή των Μιχάλη Νεονάκη και Χρήστου Πάχτα από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Τονίζει ότι δεν υφίσταται «παραλληλισμός με τις προηγούμενες εκλογές στις υποθέσεις των δύο στελεχών» και προσθέτει ότι «τα συγκεκριμένα στελέχη αποκαταστάθηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τη Δικαιοσύνη». Επισημαίνει δε με νόημα ότι «σήμερα και μέσα σε ένα νοσηρό κλίμα που ζούμε, πάλι με ευθύνη της Ν.Δ., εμείς ως Κίνημα πρέπει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο να κατοχυρώσουμε τη διαφάνεια, να διαφυλάττουμε την αξιοπρέπεια της παράταξης, να προστατεύσουμε τα ατομικά δικαιώματα των στελεχών μας, να αποτρέπουμε κάθε επιχείρηση λασπολογίας και σπίλωσης από όπου και αν προέρχεται».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “