Κόκκινο πανί στη Ν.Δ. ο Πολύδωρας

«Στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα» αναφωνούν τώρα σε Μαξίμου και Ρηγίλλης και μετανιώνουν πικρά που από υπερβολική αυτοπεποίθηση δεν προχώρησαν σε εκλογές τον Απρίλιο, τότε που είχε αέρα στα πανιά της η Ν.Δ.

Τώρα, πριν ακόμη μετρήσουν καλά καλά τις ζημιές από την υπόθεση των ομολόγων που ταλανίζει επί τρεις μήνες την κυβέρνηση, ήρθαν βουνό η οργή, η θλίψη και η απογοήτευση των πολιτών για τις στάχτες που άφησαν πίσω τους τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα και κυρίως στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ την αποπνικτική ατμόσφαιρα υπουργοί και βουλευτές κινούνται ζαλισμένοι και δεν κρύβουν τον φόβο τους για πρόωρες εκλογές. «Τώρα πια η αναμέτρηση τον Σεπτέμβριο μοιάζει να είναι ντέρμπι, γι΄ αυτό καλό είναι να μην μπούμε στο γήπεδο και να περιμένουμε το τέλος της τετραετίας» λένε πολλοί, ενώ πέφτουν πάλι στο τραπέζι τα σενάρια ανασχηματισμού. Όσοι ωστόσο γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, επιμένουν ότι παρά τις δυσκολίες οι εκλογές θα γίνουν στις αρχές του φθινοπώρου. Μέχρι τότε θα αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα για να φορτωθούν και τις δικές τους και των άλλων τις αμαρτίες. Παράδειγμα; Οι βουλευτές της Β΄ Αθηνών ήδη έχουν ρίξει στην πυρά των Βύρωνα Πολύδωρα για την παρουσία του στο γλέντι της… θερινής σύναξης των αγροφυλάκων.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ επικρίνει με δριμύτητα την κυβέρνηση και η κόντρα θα συνεχιστεί σήμερα στη Βουλή με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ απέκτησε ένα ακόμη όπλο για την προεκλογική περίοδο. Πέραν όμως της πολιτικής αντιπαράθεσης, η καταστροφή της Πάρνηθας φέρνει μια σειρά δραστικών αλλαγών στη ζωή των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Το δάσος που λειτουργούσε ως θερμοστάτης και φίλτρο απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν υπάρχει πια, έτσι οι ζεστές ημέρες θα είναι πιο ζεστές, οι πλημμύρες περισσότερο καταστροφικές, ενώ για ένα μεγάλο διάστημα οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα αναπνέουν τα μικροσωματίδια από τη στάχτη που άφησαν πίσω τους οι φλόγες.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “