Πρέπει να γίνουν εκλογές το συντομότερο

Εκλογές το συντομότερο ζητεί ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας με έμφαση ότι «οι μακροχρόνιες προεκλογικές περίοδοι κάθε άλλο παρά καλό κάνουν», ενώ παραδέχεται χωρίς δυσκολία ότι υπάρχει πρόβλημα με την υπόθεση των ομολόγων: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μια κοινωνία αγγέλων», τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του με την τακτική του γαλάζιου ροκ, αφήνοντας και πάλι αιχμές εναντίον του Γιώργου Αλογοσκούφη και όλων όσοι υιοθετούν την τακτική της σκληρής αντιπαράθεσης με προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του επικαλείται ως παράδειγμα τις σφοδρές συγκρούσεις του ΄89, αλλά τονίζει ότι δεν αφήνει αιχμές εναντίον του Κ. Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύθηκε εκείνη την περίοδο. «Οι αντεγκλήσεις, που ξεπερνούν πλέον τα όρια και μας γυρνούν πίσω στο 1989.

Πρέπει λοιπόν να παραμείνουμε σε καθαρά πολιτικό επίπεδο και λόγο. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του μέσα από τις αρχές του δημοκρατικού πολιτισμού και να ισχυροποιήσει την πολιτική. Παράλληλα, είναι υποχρέωσή μας να ανακόψουμε με τη στάση μας τη γενικευμένη αντιπολιτική διαμαρτυρία και την απαξίωση που συνοδεύει, δυστυχώς, σήμερα την πολιτική. Αυτό το τελευταίο ζημιώνει τη δημοκρατία. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε, πρώτα από όλα, εμείς οι πολιτικοί».

Πάντως, η ερμηνεία που δίνουν πολλοί στο κόμμα σας, τόσο για τη δική σας διαφωνία όσο και για εκείνη του Γιώργου Βουλγαράκη με την τακτική του Γ. Αλογοσκούφη, είναι ότι ο καβγάς γίνεται για το πάπλωμα στην Α΄ Αθήνας.

«Μακριά από εμένα όλα αυτά. Οι Αθηναίοι με γνωρίζουν πολύ καλά. Υπηρέτησα αυτή την πόλη, την κοινωνία, για οκτώ ολόκληρα χρόνια ως δήμαρχος. Δεν θα έμπαινα ποτέ σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις. Σέβομαι εκείνους που βρίσκονται δίπλα μου. Δίνουμε από κοινού, μέσα στους κόλπους της παράταξης, τη μάχη για να πετύχει η συλλογική μας προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, η κοινωνία αξιολογεί, συγκρίνει και κρίνει τον καθένα από εμάς με τα δικά της αυστηρά ηθικά και πολιτικά κριτήρια». Κανείς δεν αμφιβάλλει στη Ν.Δ. ότι φιλοδοξία του Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος όποτε και όταν έρθει η ώρα. Ο υπουργός Υγείας ωστόσο αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα εάν σε αυτή την κούρσα πρόκειται να μπει και ο Γ. Αλογοσκούφης απέναντι στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον ίδιο. «Όλα αυτά είναι άτοπα, άκαιρα και βιαστικά. Η Νέα Δημοκρατία έχει ηγέτη μακράς πνοής και πολλή δουλειά μπροστά της».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “