Πρόβα εκλογών με γαλάζιο ύμνο made in Εngland

Έπαιξαν και… έχασαν στη Μελβούρνη ο Σταμάτης Σπανουδάκης και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου στον γαλάζιο μουσικό… διαγωνισμό της Αυστραλίας. Τα έργα των δύο Ελλήνων δημιουργών δεν προκρίθηκαν για να αποτελέσουν ύμνο των προεκλογικών περιοδειών της Ν.Δ. Νικητές είναι οι Βρετανοί Μάρτιν Τζούστρα και Άντι Μπλάιθ και το μουσικό θέμα τους το οποίο επελέγη έχει τον τίτλο «Spiraled skies». Αυτό το μουσικό θέμα που προβάρισαν με επιτυχία χθες στη μακρινή ήπειρο οι επικοινωνιολόγοι της Ρηγίλλης εκτιμούν ότι μπορεί να αποκτήσει την επιτυχία και τη δυναμική που είχαν τα «Κάρμινα Μπουράνα» για το ΠΑΣΟΚ.
Η χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού ενώπιον 12.000 ομογενών στη Μελβούρνη ήταν κορυφαία στιγμή για την προεκλογική καμπάνια του κόμματος αφού σύμφωνα με τους επιτελείς της Ρηγίλλης ήταν τελικά μεγάλη πρόβα των εκλογών σε όλα επίπεδα. Μια πρόβα στην οποία, όπως λένε, όλα λειτούργησαν άψογα. Οι εικόνες που έφτασαν στην Ελλάδα ήταν εντυπωσιακές, με τον Πρωθυπουργό χαλαρό και χαμογελαστό να καλεί τους ομογενείς να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν και παράλληλα με αυστηρό τόνο για το Σκοπιανό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Δύο θέματα για τα οποία οι ομογενείς είναι ευαίσθητοι αλλά ακόμη πιο… ευαίσθητοι είναι οι ψηφοφόροι του Γιώργου Καρατζαφέρη, στους οποίους θα στοχεύει η Ν.Δ. σε όλη την προεκλογική περίοδο. Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, η οποία πλέον μπαίνει στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης ενώ προηγήθηκε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τον πλαισίωνε σε όλες τις εκδηλώσεις στην Αυστραλία ώστε να καταδειχθεί, όπως λένε στη Ρηγίλλης, εντός και εκτός Ελλάδος ότι πορεύονται χέρι χέρι προς τις εκλογές χωρίς διαφωνίες στα κρίσιμα θέματα.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τις στοχεύσεις της κυβέρνησής του για την επόμενη τετραετία εάν κερδίσει τις εκλογές και επιχείρησε να αναδείξει το κοινωνικό προφίλ της Ν.Δ. ενώ απευθυνόμενος στους ομογενείς, οι οποίοι όπως διευκρινίζουν τα στελέχη του κόμματος δεν ήταν όλοι οπαδοί της Ν.Δ., τους κάλεσε να συμμετέχουν ανοιχτά στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα τους. Δηλαδή να έρθουν να ψηφίσουν.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Κ. Καραμανλής για το θέμα των Σκοπίων, ένα θέμα γύρω από το οποίο στο Μαξίμου ανησυχούν ότι ο ΛΑΟΣ θα στήσει την προεκλογική καμπάνια ώστε να εξασφαλίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στη Βόρεια Ελλάδα. Αφού κάλεσε λοιπόν ο κ. Κ. Καραμανλής τη γειτονική χώρα να επιδείξει ειλικρίνεια στις σχέσεις της με την Ελλάδα και ν΄ αποδείξει ότι μπορεί να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, τόνισε με έμφαση: «Οφείλουν να εγκαταλείψουν ενέργειες και πρακτικές αλυτρωτικής προπαγάνδας». Ταυτόχρονα κάλεσε την Τουρκία να επιδείξει ευρωπαϊκή συμπεριφορά και να μην εγείρει μονομερείς διεκδικήσεις. Ύστερα από αυτά κανείς στη Ν.Δ. δεν αμφιβάλλει ότι η χώρα έχει μπει κανονικά στην προεκλογική περίοδο και το μόνο που δεν γνωρίζουν υπουργοί και βουλευτές είναι εάν αυτές θα γίνουν το τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου. Ωστόσο υπάρχουν δύο κορυφαίοι υπουργοί που ακόμη επιμένουν ότι το σενάριο του Φεβρουαρίου δεν έχει αποκλειστεί οριστικά.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “