Υπήρξαν αστοχίες στις επιλογές προσώπων

Εκλογές στις αρχές του φθινοπώρου «δείχνει» ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ελευθέριος Ζαγορίτης.
Μιλώντας στα «ΝΕΑ», αποκλείει τον αιφνιδιασμό τον Ιούνιο και αποκαλύπτει ότι το κόμμα του χρειάζεται «να πάρει μια ανάσα»- όπως χαρακτηριστικά λέει- μέχρι να προσφύγει στις κάλπες.

O γραμματέας της Ν.Δ. τονίζει μάλιστα με έμφαση ότι ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι οι πιθανές ημερομηνίες είναι αυτές που γνωρίζουν όλοι: δηλαδή 23 ή 30 Σεπτεμβρίου ή 7 Οκτωβρίου, ενώ σπεύδει να προεξοφλήσει ότι το κόμμα του θα κερδίσει ξανά.

«Αφήστε να πάρουμε μια ανάσα. Από τον περασμένο Οκτώβριο όλο εκλογές κάνουμε: νομαρχιακές, δημοτικές, ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ, Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, φοιτητικές. Βγήκαμε νικητές. Οι συνδυασμοί μας επικράτησαν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά και διαφωνεί με όσους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση υπολειτουργεί καθώς οι υπουργοί και βουλευτές ασχολούνται μόνο με τη μάχη του σταυρού. Και όταν ερωτάται εάν τον ανησυχεί ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία, απαντά: «Δεν συμφωνώ. Η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα τετραετίας. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας». Ο κ. Ελ. Ζαγορίτης εμφανίζεται ιδιαίτερα σκληρός με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Επιμένει στη δήλωσή του για χειροπέδες, η οποία είχε προκαλέσει σάλο την περίοδο των κουμπάρων, παραδέχεται ότι υπήρξαν αστοχίες σε επιλογές προσώπων και τονίζει: «Όποιος παρανόμησε θα τιμωρηθεί. Όποιος πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας θα έχει την περιφρόνησή μας».

Εσείς λέτε αυτό, οι περισσότεροι πιστεύουν πάντως ότι η Νέα Δημοκρατία μετά τα ομόλογα έχασε το ηθικό πλεονέκτημα που είχε έναντι του ΠΑΣΟΚ.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο Κ. Καραμανλής, όλοι μας, είμαστε αποφασισμένοι να μην ανεχθούμε καμία σκιά. Εμείς δεν συγκαλύπτουμε τίποτα. Θα είχαμε χάσει το ηθικό πλεονέκτημα, αν κάναμε το αντίθετο. Ο κόσμος δεν είναι ούτε μειωμένης αντίληψης ούτε μειωμένης μνήμης. Ξέρουν ότι δεν είμαστε ίδιοι με το ΠΑΣΟΚ. Δεν με απασχολεί, βέβαια, το τι λέει το ΠΑΣΟΚ. Γιατί κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Και βεβαίως κάνει λάθος. Γι΄ αυτό και είναι εδραιωμένο ότι είμαστε οι καταλληλότεροι ν΄ αντιμετωπίσουμε τα κρούσματα διαφθοράς».

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. απάντησε με αιχμηρό τρόπο, όταν με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων ρωτήθηκε για την προειδοποίηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν θα ανεχθεί εκλογικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα. «Θα συνιστούσα αυτοσυγκράτηση στον κ. Παπανδρέου, τουλάχιστον στα εθνικά θέματα. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε συνεννόηση στα εθνικά θέματα αλλά χωρίς προσβλητικές υποδείξεις. Δεν θέλω να υπενθυμίσω τον τρόπο με τον οποίο απευθύνθηκε στους Κυπρίους ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2004 πριν από το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “