Συγκαλύπτουν αλλήλους Παπαληγούρας- Κεδίκογλου

«Οι πιέσεις κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. για αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι σπασμωδική κίνηση ανθρώπων οι οποίοι, παρότι εμφανίζονται με αυτοπεποίθηση, στην πραγματικότητα φοβούνται ότι θα χάσουν τις εκλογές».
Αυτό δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, ο άνθρωπος που συνέταξε ως υπουργός Εσωτερικών τον σημερινό εκλογικό νόμο. Ένα νόμο που όπως λέει ο ίδιος, «είναι ο καλύτερος που είχαμε ποτέ και αυτό το έχουν παραδεχθεί και στελέχη της Ν.Δ.». Ο κ. Σκανδαλίδης εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια τέτοια αλλαγή, επομένως η συζήτηση θα παραμείνει θεωρητική». Ο κ. Σκανδαλίδης χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης. Δηλώνει με έμφαση ότι το κρυφό ομόλογο είναι ο ορισμός της διαπλοκής και περιγράφει με γλαφυρότητα, κατά τη δική του άποψη, τι έχει συμβεί. «Το κράτος για τις ταμειακές του ανάγκες “κλέβει” τα ασφαλιστικά ταμεία. Το κόμμα για τις οικονομικές του ανάγκες φαίνεται ότι κάτι πρέπει να κερδίσει. Οι “κουμπάροι”, γαλάζιες εταιρείες, διαμεσολαβητές, για τις αισχροκερδείς τους ανάγκες κάτι πρέπει να εισπράξουν», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Απέναντι σε αυτή την εικόνα, κοντεύουν τρεις μήνες και το μόνο που είδαμε ήταν έναν αμήχανο Πρωθυπουργό, για λόγους που προκαλούν τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης, να αποπέμπει τον κ. Τσιτουρίδη μαζί και τη δική του αξιοπιστία. Δεν είναι το ομόλογο ομολογία ενοχής και ο ορισμός της απόλυτης διαπλοκής;».

Πολλοί λένε, κ.Σκανδαλίδη,ότι το σκάνδαλο των ομολόγων αποτέλεσε ουσιαστικά σανίδα σωτηρίας για το ΠΑΣΟΚ,αφού κατάφερε να βρει έτσι,ένα αντιπολιτευτικό όχημα.

«Σανίδα σωτηρίας χρειάζεται η χώρα και το πολιτικό μας σύστημα κάτω από το καθεστώς της περιβόητης πια “νέας διακυβέρνησης”, όχι το ΠΑΣΟΚ. Όσο για αντιπολιτευτικό όχημα, με τόσα που συμβαίνουν γύρω από ένα καθεστώς που καταρρέει ηθικά και πολιτικά, τι να πρωτοδιαλέξεις;».

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ λέει ότι τώρα πιστεύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά το τέλος της δεξιάς παρένθεσης και επιτίθεται προσωπικά στον Πρωθυπουργό. «Ο κ. Κ. Καραμανλής ρητόρευσε λαϊκά, επαγγέλθηκε κοινωνικά, ηθικολόγησε κατά κόρον και πολιτεύεται στη βάση της εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων με βαθιά αντιλαϊκές και ταξικές πολιτικές».

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν να προηγείται η Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Καραμανλής του κ.Παπανδρέου…

Επειδή οι δημοσκοπήσεις μετρούν τον εαυτό τους, πρώτα θα αλλάξει ο λαός σελίδα και μετά θα το μετρήσουν. Αφού, όπως λέγεται, ο απόλυτος σύμβουλος του κ. Καραμανλή είναι οι δημοσκοπήσεις, αν νομίζει ότι κερδίζει τις εκλογές ας τις κάνει τώρα. Ιδού η Ρόδος…

Γι΄ αυτό «ανακλήθηκε στην υπηρεσία» ο κ. Λαλιώτης;Για φόβητρο εν όψει εκλογών;

Ο Κ. Λαλιώτης δεν ανακαλείται σε καμιά υπηρεσία. Είναι παρών και μάχιμος στην πανστρατιά που κήρυξε ο Γιώργος Παπανδρέου και έχει τη δύναμη να βοηθήσει αποφασιστικά.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “