Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τον Ιούνιο

ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ κάθονται στο Μαξίμου με τη νέα πληγή που άνοιξε η υπόθεση Κεδίκογλου. Μάλιστα, η σπουδή που επέδειξε ο υπουργός Δικαιοσύνης να χαρακτηρίσει τον κ. Κεδίκογλου «θύμα ανοίκειας επίθεσης» και να προσφέρει ομπρέλα προστασίας στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ξάφνιασε ακόμη και βουλευτές της Ν.Δ.

Η προσδοκία της κυβέρνησης είναι- σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες- ότι μετά τον Ιούνιο, οπότε και θα συνταξιοδοτηθεί ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, οι καταγγελίες για την περιουσιακή κατάσταση του γιου του θα υποχωρήσουν και η πίεση που δέχεται σήμερα η κυβέρνηση θα εκτονωθεί.

Μέχρι τώρα η απόφαση που ελήφθη είναι να υπάρξει κυβερνητική κάλυψη στον ανώτατο δικαστικό λειτουργό. «Η τακτική της πλήρους κάλυψης του κ. Κεδίκογλου είναι λάθος. Έπρεπε ο υπουργός Δικαιοσύνης να τηρήσει αποστάσεις ασφαλείας, διότι εάν προκύψουν στοιχεία εις βάρος της οικογένειας Κεδίκογλου τότε ακόμη και εάν έχει συνταξιοδοτηθεί ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η κυβέρνηση θα φέρει τη μεγάλη ευθύνη οτι συγκάλυψε ένα σκάνδαλο», έλεγε χθες βουλευτής της Ν.Δ., προσθέτοντας: «Καλό είναι οι υπουργοί να είναι επιφυλακτικοί αυτήν την περίοδο και να μη σπεύδουν να χρεώνονται ευθύνες άλλων για θέματα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γνωρίζουν εις βάθος».

Στο ίδιο μήκος κυμαίνονταν και αρκετά κομματικά στελέχη, τα οποία ανέφεραν ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε αυτήν τη ώρα να ακολουθήσει άλλη γραμμή άμυνας: «Στην υπόθεση των ομολόγων, που έπρεπε απο την πρώτη στιγμή να περάσουμε στην αντεπίθεση, σιωπήσαμε για 4Ο μέρες. Και τώρα, που έπρεπε να σιωπήσουμε μέχρι να διακριβώσουμε τι πράγματι συμβαίνει, σπεύδουμε να υπερασπιστούμε μια υπόθεση η οποία δεν μας αφορά άμεσα». Τα ίδια στελέχη δεν έκρυψαν την ανησυχία τους ότι εάν υπάρξουν νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του γιου του κ. Κεδίκογλου, ιδίως σε σχέση με ύποπτες χρηματιστηριακές συναλλαγές, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί επί εβδομάδες απολογούμενη για ένα ακόμη καυτό θέμα ύποπτης δραστηριότητας, το οποίο μόνη της έσπευσε να «χρεωθεί».

Ο χειρισμός της υπόθεσης από κυβερνητικής πλευράς ήταν το κυρίαρχο θέμα στη χθεσινή εσπευσμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αναστ. Παπαληγούρα. Ο κ. Παπαληγούρας, ο οποίος ήταν και ο βασικός εισηγητής για την επιλογή Κεδίκογλου στην ηγεσία του Ανώτατου Δικαστηρίου, εμφανίστηκε στην ενημέρωσή του προς τον Πρωθυπουργό κατηγορηματικός για τη «διαφάνεια» των ενεργειών του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “