Οι «φούσκες» ωφέλησαν πολλούς απ΄ όλα τα κόμματα

«Ο Βύρων Πολύδωρας είναι ένας άνθρωπος που όταν αναλαμβάνει μια αποστολή τη φέρνει πάντα σε πέρας». Αυτό δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο κ. Π. Παυλόπουλος και προεξοφλεί ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν θα παραιτηθεί, όπως ο ίδιος δείχνει τα τελευταία 24ωρα να επιθυμεί διακαώς.

O υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος στις δημόσιες τοποθετήσεις εκφράζει πάντοτε το πνεύμα του Μεγάρου Μαξίμου, με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» επιχειρεί να σβήσει τη νέα φωτιά που άναψε στην κυβέρνηση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης: «Γνωρίζετε και γνωρίζουν όλοι την αγωνιστικότητα καθώς και το πολιτικό ήθος του κ. Πολύδωρα. Είναι ένας άνθρωπος που όταν αναλαμβάνει μια αποστολή τη φέρνει πάντα σε πέρας. Απλά είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός και ιδιαίτερα ειλικρινής και έχει ευαισθησίες που δεν έχουμε συνηθίσει στη σημερινή κυνική πολιτική σκηνή», λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών και προσθέτει: «Είπε, λοιπόν ο κ. Β. Πολύδωρας, με τον δικό του καθ΄ όλα σεβαστό τρόπο, το αυτονόητο: Πρώτον, ότι πονάει πραγματικά γι΄ αυτό που υφίστανται συνάνθρωποί μας από την ανεύθυνη δραστηριότητα ακραίων στοιχείων, των οποίων η δράση δεν έχει ακόμα αντιμετωπισθεί. Και, δεύτερον, ότι κάθε υπουργός είναι πάντα, από την πρώτη στιγμή, στη διάθεση του Πρωθυπουργού ως προς το αν παραμένει στην κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, και αντί να κάνουμε εύκολη κριτική, μήπως πρέπει να τιμάμε τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες εκρήξεις ειλικρίνειας εκ μέρους των πολιτικών; Μήπως πρέπει κάποτε να ξεφύγουμε από τις παγίδες και την αναξιοπιστία του ξύλινου πολιτικού λόγου;».

Πάντως, κ. υπουργέ, με ή χωρίς τον κ. Πολύδωρα στην κυβέρνηση, η Αστυνομία εμφανίζει πρωτοφανή ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και η κατάσταση όλο και χειροτερεύει.

Πράγματι έχουμε μία έξαρση των φαινόμενων τα οποία σχετίζονται ιδίως με ενέργειες που κινούνται όχι τόσο στο πεδίο του κοινού, αλλά του οργανωμένου εγκλήματος και στις παρυφές της τρομοκρατίας. Σε ό,τι αφορά τα θέματα του κοινού εγκλήματος είναι, αντιθέτως, σαφές ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι ήταν προηγουμένως. Ιδίως για την αποκάλυψη των εγκλημάτων και των εγκληματιών. Ως προς τα υπόλοιπα θέματα, καλό θα ήταν όλοι μας, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτική τοποθέτηση, να σταθούμε ειλικρινά αλληλέγγυοι.

Ο κ. Πρ. Παυλόπουλος επιχειρεί επίσης να κλείσει τη συζήτηση που έχουν ανοίξει υπουργοί βουλευτές και στελέχη του κόμματος περί πρόωρων εκλογών, ενώ απαντά σε όσους πιέζουν τον Πρωθυπουργό να προσφύγει στις κάλπες όσο πιο σύντομα γίνεται: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, δηλαδή στο τέλος της 4ετίας. Θα θυμάστε, φαντάζομαι, ότι ο Πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μίλησε για τις εκλογές του 2008. Και ξέρετε ότι ο κ. Καραμανλής υπήρξε και παραμένει πάντοτε ένας άκρως συνεπής πολιτικός και Πρωθυπουργός».

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν συμμερίζεται την ανησυχία πολλών συναδέλφων του βουλευτών στη Ν.Δ. ότι με την υπόθεση των ομολόγων η Νέα Δημοκρατία έχασε το ηθικό πλεονέκτημα που είχε έναντι του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, θεωρεί ότι οι πολίτες κατανοούν ότι στην κυβέρνηση Καραμανλή «υπάρχει έρευνα, υπάρχει αποκάλυψη, υπάρχει και τιμωρία», ενώ επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ «η μόνιμη τακτική ήταν το κουκούλωμα και η συγκάλυψη».

Πάντως, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν πείσατε τους πολίτες για την υπόθεση των ομολόγων. Ακόμη και οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν ότι υπήρξε συγκάλυψη στο σκάνδαλο και ότι ο λόγος αποπομπής του κ. Τσιτουρίδη ήταν προσχηματικός.

Ας μην κρίνουμε μόνο από τις εντυπώσεις που δημιουργούνται τις στιγμές της αποκάλυψης και της τιμωρίας, καθώς και της μεγάλης δημοσιότητας. Ας δούμε πώς θα εισπράξει τελικά και σε βάθος χρόνου ο πολίτης τη νοοτροπία μιας κυβέρνησης που δεν ανέχεται τίποτα από τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν.

Κύριε υπουργέ, μια που μιλάτε για έρευνα, το ερώτημα είναι για τον κ. Παπαδόπουλο, γιατί δεν έκανε το Μέγαρο Μαξίμου έρευνα από τον Οκτώβριο, όταν το όνομά του μπλέχτηκε στη γνωστή υπόθεση των κουμπάρων;

Μα, όπως γνωρίζετε, η δικαστική έρευνα είναι μυστική. Ουδείς είχε γνώση αυτού του συγκεκριμένου πράγματος. Όταν αποκαλύφθηκε, τότε από εκεί και πέρα πάρθηκαν μέτρα. Πώς είναι δυνατόν να εξετάσεις ένα πράγμα που βρισκόταν υπό δικαστική έρευνα, η οποία από την φύση της δεν ήταν δυνατόν να κοινολογηθεί;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “