«Κρυφές» αερομαχίες στο μισό Αιγαίο

Με επικίνδυνες στρατιωτικές ενέργειες η Τουρκία επιχειρεί να επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για τον έλεγχο του μισού Αιγαίου.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», εδώ και ενάμιση μήνα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίζουν τα ελληνικά αεροσκάφη που περνούν τη νοητή γραμμή που χωρίζει στη μέση το Αιγαίο Πέλαγος και φθάνουν ώς την Άνδρο! Οι Έλληνες πιλότοι εκ των πραγμάτων εμπλέκονται καθημερινά σε εικονικές αερομαχίες με κίνδυνο θερμού επεισοδίου, ενώ η κυβέρνηση αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τις προκλήσεις για να μην πυροδοτήσει την ένταση παραμονές των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ Μαξίμου πάντως, αυτό που «καίει» αυτή την ώρα τον Πρωθυπουργό και τους επιτελείς του είναι να βγουν από τη δίνη στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση με το σκάνδαλο των ομολόγων. Μετά τις κυνικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, ο οποίος… έστειλε τα Ταμεία να πάρουν πίσω τα λεφτά τους από τα δικαστήρια, χθες τη σκυτάλη πήρε ο Πρωθυπουργός. Έπειτα από τρεις εβδομάδες σιωπής ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε απολογούμενος, επιχείρησε όμως να καλύψει τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ωστόσο έχει πάρει μορφή ντόμινο, καθώς άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες συνέπειες της κακοδιαχείρισης των χρημάτων των ασφαλισμένων. Ήδη δύο Ταμεία ετοιμάζονται να πουλήσουν μέρος των περίφημων ομολόγων με ζημία έως και 25% προκειμένου να πληρώσουν εφάπαξ και συντάξεις μέσα στο 2007. Στην αγορά εκτιμούν ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν από ανάγκη ρευστότητας και άλλα Ταμεία.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, αξιοποιεί καθημερινά την αρνητική για την κυβέρνηση επικαιρότητα και επιτίθεται με δριμύτητα στην κυβέρνηση. Ο κ. Π. Ευθυμίου χαρακτήρισε χθες την ομιλία του Πρωθυπουργού «μνημείο υποκρισίας», ενώ ζήτησε και πάλι εκλογές για να εκφραστεί- όπως είπε- η κρίση του ελληνικού λαού.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ το βαρύ κλίμα, η Εφορία αρχίζει άγριο φοροκυνηγητό για να κλείσει τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, καθώς τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο δεν πήγαν καλά. Στο στόχαστρο βεβαίως είναι και πάλι οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “