Το φλερτ με Αλμούνια δεν είχε χάπι εντ

Λίγοι είναι αυτοί που αμφέβαλλαν ότι η δήθεν καλή πορεία της οικονομίας στη χώρα μας ήταν ένα ωραίο προεκλογικό τρικ που θα είχε για χάπι εντ την περίφημη άρση της επιτήρησης από τις Βρυξέλλες, παρά τα πρόσφατα χαμόγελα των κ.κ. Αλμούνια και Αλογοσκούφη.
Ω στόσο, χθες έγινε σαφές ότι η Κομισιόν αμφισβητεί έντονα τις προβλέψεις της κυβέρνησης για το 2008 και το 2009 και εκτιμά ότι τα ελλείμματα θα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα από την ελληνική πλευρά. Γι΄ αυτόν τον λόγο θεωρεί επιβεβλημένα πρόσθετα σκληρά μέτρα λιτότητας από το 2008, ενώ ζητεί μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, στην Υγεία και στην αγορά εργασίας. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ πάντως, κάνοντας απολογισμό του έργου της κυβέρνησής του στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, δεν έδειξε διατεθειμένος να προχωρήσει σε εκλογές τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Ενώ μέχρι τώρα έλεγε με αόριστο τρόπο ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, χθες μίλησε για εκλογές το 2008 αιφνιδιάζοντας τους βουλευτές και πολλούς υπουργούς του, οι οποίοι εδώ και μήνες έχουν μπει στο κυνήγι του σταυρού και ζητούν να στηθούν κάλπες το συντομότερο για να τελειώνει το μαρτύριο μια ώρα νωρίτερα. Παρά τη δήλωση του κ. Κ. Καραμανλή, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εκλογών τον Οκτώβριο. Ωστόσο, σ΄ εκείνο που συμφωνούν όλοι στην κυβέρνηση είναι ότι το σενάριο του Μαΐου έχει πλέον «καεί». Ο λόγος είναι απλός: Οι κινητοποιήσεις στην Παιδεία εκτονώνονται και δεν αποτελούν όχημα για προσφυγή στις κάλπες πριν από το καλοκαίρι.

ΑΛΛΑ και το ΠΑΣΟΚ έκανε τον δικό του απολογισμό γι΄ αυτή την τριετία. Παρουσίασε τη «μαύρη βίβλο» με τα έργα και τις ημέρες της Ν.Δ., με τον γραμματέα του Κινήματος κ. Νίκο Αθανασάκη να δηλώνει «φτάνει πια, εκλογές τώρα» και να καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση εξαπατά τους πολλούς προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολίγων, για λογαριασμό των οποίων νομοθετεί.

ΚΑΤΑ τα άλλα, η κυβέρνηση προχωρά μόνη της στην ψήφιση του νόμου για την Παιδεία, ενώ νέο μεγάλο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών και φοιτητών οργανώνεται σήμερα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “