Το φονικό που συντάραξε τη Ν.Δ.

Παγωμάρα επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στην κυβέρνηση, αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. ύστερα από τη βόμβα για τον θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου και την «ολέθρια σχέση» του με την υπεύθυνη προμηθειών του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.

Μια σχέση που οδήγησε τον διοικητή του ΙΚΑ στον θάνατο και στη φυλακή τον σύζυγο της φίλης του, ενώ έδωσε βορά για σχόλια και κουτσομπολιά τις δύο οικογένειες. Παράλληλα όμως προκάλεσε- όπως παραδέχονται βουλευτές της Ν.Δ.- τον συντηρητικό κόσμο της Ν.Δ., ο οποίος επικρίνει τον Γιάννη Βαρθολομαίο για τη στάση ζωής και τη συμπεριφορά του. Δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές που τις πρώτες ώρες φοβήθηκαν μήπως η σχέση του διοικητή με την υφισταμένη του, η οποία κατείχε νευραλγικό πόστο, τροφοδοτήσουν νέα σενάρια με σκιές για «συγκάλυψη από τον διοικητή κυκλωμάτων διαφθοράς στο ΙΚΑ».

Το σοκ στη Ν.Δ. είναι μεγάλο καθώς μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ήταν απίθανο να βρεις στέλεχος, βουλευτή ή υπάλληλο που να σου πει κακή κουβέντα για τον Γιάννη Βαρθολομαίο. Όλοι είχαν τη βεβαιότητα ότι επρόκειτο για έναν ήπιο και συντηρητικό άνθρωπο στον οποίο εμπιστεύθηκαν τη γενική διεύθυνση του κόμματος αλλά και… τις ειδικές αποστολές τους δύο πρόεδροι: ο Μιλτιάδης Έβερτ και ο Κώστας Καραμανλής.

Κατά τα άλλα, στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης πρωταγωνιστεί και πάλι ο κ. Βύρων Πολυδωρας, ο οποίος συνεχίζει το σόου για τον εμβολισμό του κόμματος του κ. Γ. Καρατζαφέρη και άγραν ακροδεξιών ψηφοφόρων. Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ πονοκέφαλο προκαλούν στην ηγεσία οι δηλώσεις του κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος μιλά με σκληρή γλώσσα εναντίον όσων ζητούν να παραμείνει το πανεπιστημιακό άσυλο όπως είναι σήμερα και ζητά η Αστυνομία να περιπολεί στους χώρους των πανεπιστημίων.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “