Αμερικανική απόβαση στην Αθήνα

Κρυφτούλι με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους παίζουν οι Αμερικανοί με την Ελληνική Αστυνομία, την οποία δείχνουν να εμπιστεύονται λιγότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια.
Το πρώτο κλιμάκιο του FΒΙ που έφθασε στην Ελλάδα το Σάββατο επεξεργάζεται σχολαστικά το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες της πρεσβείας, ενώ σήμερα φθάνει και δεύτερο κλιμάκιο με Αμερικανούς ειδικούς και σαφείς οδηγίες να καταλήξει σε συμπεράσματα τα προσεχή 24ωρα.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ των ΗΠΑ φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους πολύτιμο υλικό από τις κάμερες της πρέσβειας, οι οποίες έχουν εντυπωσιακές δυνατότητες (μπορούν να κάνουν ταυτοποίηση εάν έχουν κάποιες λεπτομέρειες του προσώπου του δράστη). Αυτό το υλικό πάντως οι Αμερικανοί δεν το μοιράζονται με τις ελληνικές αρχές, με τις οποίες η συνεργασία είναι τυπική, σε αντίθεση με την περίοδο εξάρθρωσης της 17 Ν. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ εικόνα της κυβέρνησης εντός και εκτός Ελλάδος, ο Βύρων Πολύδωρας είναι μεγάλο βαρίδι για τον Πρωθυπουργό. Δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί που τον θεωρούν αναποτελεσματικό και εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που τον κατηγορεί ότι διέλυσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στον βωμό των ρουσφετιών. Είναι και υπουργοί και πολλοί βουλευτές- ιδιαίτερα οι άσπονδοι φίλοι του κ. Β. Πολύδωρα στη Β΄ Αθηνών- που λένε ότι «ο Βύρων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης Αστυνομίας, που είναι αντιμέτωπη ξανά με την τρομοκρατία». Βεβαίως, οι περισσότεροι επικριτές του στη Ν.Δ. θεωρούν πως τώρα είναι δύσκολο ο κ. Κ. Καραμανλής να αντικαταστήσει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, στον τραπεζικό χώρο οι τραπεζίτες και στελέχη του Χρηματιστηρίου δεν κρύβουν τον αιφνιδιασμό τους από τις καταιγιστικές εξελίξεις. Ο σκληρός πόλεμος της Τράπεζας Πειραιώς με την ανερχόμενη Μarfin συνεχίζεται και η καθεμία από τις δύο δίνει μάχη με όποια όπλα διαθέτει για την εξαγορά της άλλης. Κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει για τον νικητή. Μπορούμε όμως με ευκολία να προβλέψουμε ότι χαμένοι θα είναι όσοι επενδυτές κινηθούν από σήμερα επιπόλαια στο Χρηματιστήριο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “