Απολογείται με ρουκέτες

Τη μία ρουκέτα μετά την άλλη ρίχνει ο κ. Β. Πολύδωρας, προσθέτοντας στην κυβέρνηση νέα μέτωπα στα ήδη πολλά που έχει ανοίξει στα περίπου τρία χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας.

O υπουργός Δημόσιας Τάξης αντί να απολογηθεί για την αδυναμία που επιδεικνύει επί των ημερών του η Αστυνομία στην πάταξη της εγκληματικότητας, εξαπολύει επιθέσεις κατά πάντων. Πριν από μία εβδομάδα διαπίστωνε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ καλύπτουν τους κουκουλοφόρους λόγω ιδεολογικής συγγένειας. Χθες… αποκάλυψε ότι για την εγκληματικότητα ευθύνονται οι διαδηλωτές. Ο λόγος; Απασχολούνται αρκετά οι αστυνομικοί με τις διαδηλώσεις και δεν τους περισσεύει χρόνος να συλλάβουν τους κλέφτες. ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ έφτανε αυτό, ο κ. Β. Πολύδωρας έστειλε πρωί πρωί την ηγετική ομάδα της Αστυνομίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας που επισκέφθηκε ο κ. Γ. Παπανδρέου για να απαντήσουν δήθεν στα ερωτήματά του. Ο πραγματικός λόγος όμως ήταν να μη μιλήσουν οι απλοί αστυνομικοί και πουν αλήθειες που ο κ. Β. Πολύδωρας δεν θέλει να ακουστούν. Για παράδειγμα, ένα ερώτημα που ζητεί απάντηση είναι γιατί μόνο το 40% των αστυνομικών βρίσκονται σε μάχιμες θέσεις. Το άλλο 60% με τι ασχολείται; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως απέδωσε τη διάλυση της Αστυνομίας στον έντονο κομματισμό που επέβαλε η Ν.Δ.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ αναμφίβολα είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά ακόμη μεγαλύτερο για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου είναι τα σκουπίδια. Η ώρα μηδέν έφθασε και παρ΄ ότι οι αρμόδιοι το γνώριζαν άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους, με αποτέλεσμα οι Αθηναίοι να βουλιάζουν στα σκουπίδια. Οι ουρές των απορριμματοφόρων μεγαλώνουν καθημερινά έξω από τον κορεσμένο πλέον προσωρινό χώρο απόθεσης απορριμμάτων στη Φυλή και οι σακούλες σκουπιδιών κατακλύζουν τους δρόμους. Οι αρμόδιοι συνεχίζουν να συζητούν για τη λύση του προβλήματος…

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, πάντως, προς το παρόν συναντά τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να λύσει το σταυρόλεξο εάν πρέπει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ή να κάνει ανασχηματισμό. Οι απόψεις υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών διίστανται και έτσι τα πράγματα περιπλέκονται.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “