Μη μιλάς, μη γελάς, δουλεύει αλλού η ΕΛ.ΑΣ.

Ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες στους οποίους βασίστηκε η προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. ήταν πως όταν έρθει στην εξουσία θα εμπεδώσει ξανά το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Το εκλογικό αποτέλεσμα απέδειξε ότι το σύνθημα ήταν πετυχημένο, όπως άλλωστε πετυχημένα ήταν και τα άλλα δύο: η πάταξη της διαφθοράς και η επανίδρυση του κράτους. Τώρα, σχεδόν τρία χρόνια μετά τις εκλογές, η χώρα είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο έλεος των κακοποιών και η ΕΛ.ΑΣ. υπό διάλυση: οι ληστείες και οι διαρρήξεις πολλαπλασιάζονται καθημερινά και οι αστυνομικοί είναι εξαφανισμένοι ποιος ξέρει πού. Σίγουρα πάντως δεν είναι στις γειτονιές, διότι θα τους βλέπαμε κι εμείς και οι κακοποιοί που έχουν αποθρασυνθεί. Δεν είναι ούτε στις εθνικές οδούς, τουλάχιστον στις μεγάλες εξόδους, για να διευκολύνουν την κυκλοφορία. Αποτέλεσμα; Το Σάββατο όσοι ταξίδεψαν Αθήνα- Θεσσαλονίκη έμειναν στον δρόμο τουλάχιστον 10 ώρες! Είναι προφανές ότι η ΕΛ.ΑΣ. χρειάζεται εκτός από μεταρρύθμιση και… τροχονόμο.

ΚΑΙ ΜΙΑ που ο λόγος για μεταρρυθμίσεις, οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία είναι πιθανόν να μας οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές ακόμη και μέσα στον Μάιο. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εισηγούνται στον Πρωθυπουργό, στην περίπτωση που υπάρξουν γενικευμένες κινητοποιήσεις στην Παιδεία τον Απρίλιο, να προκηρύξει εκλογές όχι για τον Ιούνιο, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά για τις 20 Μαΐου. Το κλίμα πάντως στην Παιδεία θα φανεί από τον Ιανουάριο, όταν ψηφιστεί στη Βουλή το περίφημο άρθρο 16. Από τις πρώτες αντιδράσεις θα σταθμίσουν στο Μαξίμου εάν η Παιδεία θα είναι το όχημα που θα οδηγήσει στις πρόωρες εκλογές.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, το 2007 θα είναι δίσεκτο για μισθωτούς, συνταξιούχους, οδηγούς Ι.Χ. και δανειολήπτες. Τα πάντα αυξάνονται εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις. Το ποδαρικό στο νέο έτος γίνεται με τις αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Καύσιμων και στα επιτόκια, σύμφωνα με τις επιταγές τις Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Όσο για τους χαμηλόμισθους, η κυβέρνηση τους επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη. Με τη νέα φορολογική κλίμακα, την οποία θα θέσει σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα, οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να μειώνονται.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “