Ηχηρή Σου... βλιά κατά Αλογοσκούφη

Μια ηχηρή αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ και μια εξίσου ηχηρή απουσία του Γιώργου Σουφλιά από τη Βουλή σημάδεψαν πολιτικά την υπερψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία της τροπολογίας Αλογοσκούφη.

O υπουργός Περιβάλλοντος έχασε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο, όπως λένε με νόημα οι φίλοι του, για να εισπράξουν από το περιβάλλον Αλογοσκούφη την απάντηση «τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους». Τώρα μένει να φανεί τι θα πράξει ο κ. Γ. Σουφλιάς όταν έρθει η κρίσιμη ώρα να δοθεί το μάνατζμεντ σε ιδιώτες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΑΣΟΚ- σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη Βουλή- ήταν σαφής και ξεκάθαρος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βιάζεται να ξεπουλήσει πλούτο που δεν της ανήκει, μίλησε για πραξικόπημα και θεσμική εκτροπή και προειδοποίησε όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση ότι το κόμμα του θα κάνει έρευνα σε βάθος και όποια απόφαση ληφθεί, θα ακυρωθεί όταν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η ΒΑΘΙΑ πληγή πάντως από την υπόθεση των υποκλοπών, παρά το κουκούλωμα που επιχείρησε η κυβέρνηση στη Βουλή, δεν έχει κλείσει. Η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο χθες με την απόφαση της ΑΔΑΕ να επιβάλει πρόστιμο 76 εκατομμυρίων ευρώ στη Vodafone για τη δράση της εκείνη την περίοδο. Μη φανταστείτε βέβαια ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν αύριο στο ελληνικό Δημόσιο. Τώρα αρχίζει μια χρονοβόρος δικαστική διαμάχη που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή της.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ της ημέρας ωστόσο από πλευράς δημοσιότητας σε κάθε περίπτωση ήταν χθες ο Πάπας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Ο κ. Χριστόδουλος εκπλήρωσε έναν από τους στόχους της ζωής του, που ήταν να επισκεφθεί ως ίσος προς ίσον τον αρχηγό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό. Η αγωνία όμως του Αρχιεπισκόπου να ξεπεράσει σε δόξα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος πρόσφατα υποδέχθηκε στο Φανάρι τον Πάπα, τον οδήγησε σε υπερβολές. Η πιο ακραία; Οι πάπες αιώνες τώρα χρησιμοποιούν θυρεούς σε κτίρια και έγγραφα. Ε, δικό του θυρεό έφτιαξε και ο Μακαριώτατος ειδικά για την περίσταση.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “