Και εκκωφαντική σιωπή του Πρωθυπουργού

Άφωνη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στον Αμάρυνθο της Εύβοιας.

Τους νευρικούς γονείς από τη μια μεριά που τόσον καιρό δεν γνώριζαν τι συμβαίνει στο σχολείο του χωριού τους, και τους καθηγητές από την άλλη που παραδίδουν μαθήματα ρατσισμού και αποφασίζουν να τιμωρήσουν με τον ίδιο τρόπο τούς δράστες και το θύμα. Έρχονται δηλαδή οι δάσκαλοι της κοπέλας, χωρίς καν να ακούσουν τη δική της εκδοχή, προκαταλαμβάνουν την απόφαση των δικαστών και υιοθετούν τις γελοίες εκδοχές εκείνων που χωρίς ντροπή υποστηρίζουν ότι η 16χρονη Βουλγάρα τα ‘θελε και τα ‘παθε. Ενώ οι συμμαθήτριές της, οι Ελληνίδες που συμμετείχαν και απαθανάτιζαν τις στιγμές, όλα και όλα: δεν είχαν καμία ευθύνη και… αθωώθηκαν από τον σύλλογο διδασκόντων!

ΜΗΝΥΜΑ ψυχραιμίας και ανθρωπιάς έστειλε για την υπόθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταγγέλλοντας ανοιχτά τον ρατσισμό, ενώ στο ίδιο κλίμα με τον κ. κ. Παπούλια ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του Συνασπισμού. Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός προτίμησε τη σιωπή.

ΠΑΝΤΩΣ όσοι λένε ότι είμαστε τελευταίοι σε όλα στην Ευρώπη κάνουν λάθος. Έχουμε και πρωτιές στην καπατσοσύνη. Παράδειγμα; Είμαστε η πιο ακριβή χώρα στα καύσιμα και τα στελέχη των διυλιστηρίων αποδίδουν το γεγονός στους αετονύχηδες της αγοράς που ελέγχουν τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και τα 8.000 βενζινάδικα. Λες και έχει καμιά σημασία ποιος από όλους τους μεσολαβητές ευθύνεται για τις απίστευτες τιμές στο πετρέλαιο, στο γάλα, στις υπηρεσίες των τραπεζών και σε τόσα άλλα που έχουν γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ρομάνο Πρόντι επισκέφθηκε εκτάκτως χθες τη Νάπολι και υποσχέθηκε να στείλει περισσότερους αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν τη δράση της Καμόρα, της τοπικής εκδοχής της Μαφίας. Λίγες ώρες πριν φτάσει στην πόλη, ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε λίγα τετράγωνα από το σημείο όπου ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με αστυνομικούς και πολιτικούς για να συζητήσουν σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της βίας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “