Και τα αλληλομαχαιρώματα καλά κρατούν

Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετακινήσει το βάρος της πολιτικής αντιπαράθεσης από τη διαφθορά στις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις με πρώτο σταθμό την Παιδεία, όπου έχει αποφασίσει να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στις διεκδικήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πρώτο θύμα αυτής της τακτικής είναι οι δάσκαλοι με τους οποίους η υπουργός οδηγήθηκε χθες σε πλήρη ρήξη επιτείνοντας την απόγνωση των γονέων που βλέπουν ότι η απεργία στα Δημοτικά θα συνεχισθεί και αυτή την εβδομάδα. Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν με έμφαση ότι αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές έρχονται οι μεταρρυθμίσεις για τα ΑΕΙ – ένα θέμα βασικής προτεραιότητας για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει, όπως χαρακτηριστικά λένε οι συνομιλητές του.

ΠΑΡΑ ΤΗΝ προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα ακόμη και με την επίδειξη βίας απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα, το θέμα της διαφθοράς και των ρουσφετιών στους ημετέρους παραμένει στην πρώτη γραμμή. Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη ενώ τα εσωτερικά μαχαιρώματα στην κυβέρνηση καλά κρατούν και οι κόντρες υφυπουργών και υπουργών είναι εκτός ελέγχου. Ενδεικτικό παράδειγμα η κόντρα του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού, οι οποίοι διαφωνούν δημόσια για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον χρόνο κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος.

ΣΗΜΕΡΑ «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν ότι ο εμφανιζόμενος ως νομάρχης όλων των Θεσσαλονικέων κ. Π. Ψωμιάδης επιχείρησε λίγους μήνες πριν από τις εκλογές να προσλάβει γαλάζια παιδιά στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και φρόντισε να ενημερώσει για τις ενέργειές του όλες τις οργανώσεις της Ν.Δ. στη συμπρωτεύουσα, ζητώντας τους να πληροφορήσουν τους ενδιαφερομένους ώστε να έρθουν σε επαφή με το γραφείο του!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, παρά τις αποκαλύψεις για τα ολιγοπώλια και τις συμφωνίες για στημένες υψηλές τιμές, η αγορά εξακολουθεί να μαστίζεται καθημερινά από τα κυκλώματα. Κορυφαίο παράδειγμα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Ενώ οι τιμές έχουν πέσει διεθνώς, στη χώρα μας διυλιστήρια και εταιρείες έχουν καρπωθεί αυτό το δίμηνο περισσότερο από το 50% αυτής της πτώσης, αφήνοντας τους καταναλωτές να πληρώνουν αδικαιολόγητα ακριβά την αμόλυβδη βενζίνη έως και 0,98 λεπτά το λίτρο.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ εμφάνιση έκανε χθες ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Γκόρντον Μπράουν, στο ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στο Μάντσεστερ. «Έχω την πείρα, έχω τις αξίες», δήλωσε εκθέτοντας το όραμά του για τη διακυβέρνηση της Βρετανίας. Ο Μπράουν δεν τσιγκουνεύτηκε τους επαίνους για τον Τόνι Μπλερ, τον οποίο χαρακτήρισε οραματιστή ηγέτη. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η σχέση τους γνώρισε στο πέρασμα του χρόνου πολλά σκαμπανεβάσματα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “