Kαι επικρίσεις Γιώργου κατά Γκαργκάνα

Πετάει την μπάλα ο ένας στον άλλον στην κυβέρνηση για τις προσλήψεις των 16.000 νοσηλευτών που κατά τον υπουργό Υγείας χρειάζονται τα νοσοκομεία.

Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος φορτώνει τώρα τις ευθύνες σε δύο υπουργούς, με τους οποίους διαγκωνίζεται για τους σταυρούς στην A’ Αθηνών τους κ.κ. Π. Παυλόπουλο και Γ. Αλογοσκούφη. Από τη μια ζητεί 9.000 προσλήψεις το 2007, κάτι που ακούει ο υπουργός Οικονομίας και γίνεται έξω φρενών, και από την άλλη ζητεί από τον Προκόπη Παυλόπουλο στην αναθεώρηση του Συντάγματος να προβλεφθεί η πρότασή του για προσλήψεις από διακομματική επιτροπή παρακάπτοντας το ΑΣΕΠ. Να δείτε που αυτό το πινγκ πονγκ θα έχει και συνέχεια.

TO ΠΡΟΣΩΠΟ της ημέρας, ωστόσο, είναι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ο κ. N. Γκαργκάνας, ο οποίος πήγε στη Χαρ. Τρικούπη «για μαλλί και βγήκε κουρεμένος». Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος Γ. Παπανδρέου και τη Βάσω Παπανδρέου, οι οποίοι τού τα έψαλαν. Δέχθηκε ομοβροντία επικρίσεων, ότι θα έπρεπε να διασφαλίσει την αντικειμενικότητα στη διαδικασία της απογραφής και να μην αφήσει τη χώρα να διασυρθεί διεθνώς, αλλά και για τον τρόπο που ασκεί τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. Και όταν αναγκάστηκε να συμφωνήσει ότι στην απογραφή είχε δίκιο το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου του είπε δηκτικά: «Ναι, αλλά δεν το είπατε».

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η απόφαση-βόμβα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δίνει τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών μελών οικοδομικών συνεταιρισμών που εν αγνοία τους αγόρασαν κάποτε οικόπεδα και χαρακτηρίστηκαν εκ των υστέρων δασικά. Με την απόφαση αυτή υποχρεώνεται τώρα το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει αποζημιώσεις στους κατόχους τους. Έτσι οι 500.000 Έλληνες που εδώ και δεκαετίες είναι μπλοκαρισμένοι σε 325 οικοδομικούς συνεταιρισμούς έχουν αν μη τι άλλο πλέον ένα δυνατό όπλο στα χέρια τους.

KATA TA ΑΛΛΑ, νάρκη βάζει στην υπόθεση της πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικό το προεδρικό διαταγμα για το ενιαίο ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων. H κυβέρνηση, η οποία βιάζεται να πουλήσει την τράπεζα, προχωράει στην αλλαγή του προεδρικού διατάγματος ενώ οι τραπεζοϋπάλληλοι δηλώνουν δικαιωμένοι.

ME THN ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους και δήλωσε πως το Σαββατοκύριακο, στο περιθώριο της διάσκεψης της G8 στην Αγία Πετρούπολη, θα ζητήσει από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και ότι στο θέμα αυτό θα είναι κατηγορηματικός.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “