Eνώ ο Διώτης συνδέει Tσαλικίδη με τις υποκλοπές

Ώδινεν όρος και έτεκε μυν. H περίφημη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για την Παιδεία, η οποία εδώ και δύο μήνες προκαλεί αναταραχή, τελικά ήταν μια τρύπα στο νερό.

Δεν ακουμπάει τα μεγάλα και καυτά θέματα της εκπαίδευσης και κάνει επιμέρους ρυθμίσεις τις οποίες μάλιστα στρογγυλεύει για να μην αφήνουν αιχμές. H εξέλιξη αυτή είναι για γέλια και για κλάματα διότι παρά τις υποχωρήσεις, τους συμβιβασμούς και τα στρογγυλέματα, η αναταραχή στα Πανεπιστήμια συνεχίζεται. Φοιτητές και καθηγητές εξακολουθούν να είναι στους δρόμους, γεγονός που καταδεικνύει ότι έχει σοβαρά διαταραχθεί η σχέση εμπιστοσύνης της εκπαιδευτικής κοινότητας με την κυβέρνηση και υπάρχει πλήρης έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι προφανές ότι ο διάλογος που επιδιώκει το υπουργείο Παιδείας μέσα σε αυτή την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα είναι αδύνατο να διεξαχθεί και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει εάν το προσχέδιο νόμου θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες όπου πήγαν τόσες και τόσες μεταρρυθμίσεις, ή αν αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα συγκρουστεί προκειμένου να περάσει τις κουτσουρεμένες αλλαγές της στην Παιδεία.

ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, παρά τα όσα τους συμβαίνουν, συνεχίζουν να βρίσκονται σε νιρβάνα καθώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν αέρα στα πανιά της N.Δ. και ήδη τα στελέχη της σπεύδουν νωρίς νωρίς να προεξοφλήσουν νέες νίκες στις επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Πάντως η διαφορά έφθασε και πάλι στις 2,5 μονάδες ενώ η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι εάν γίνονταν σήμερα εκλογές θα τις κέρδιζε το κυβερνών κόμμα. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει να ενδοσκοπεί, προσπερνά τα κακά μαντάτα των δημοσκοπήσεων και ελπίζει ότι σύντομα το κλίμα θα αλλάξει. Το πώς και το πότε θα γίνει αυτό, μένει να το δούμε.

KATA TA ΑΛΛΑ το φάντασμα των υποκλοπών θα καταδιώκει για πολύ καιρό την κυβέρνηση όχι μόνο για την πολιτική διάσταση της υπόθεσης, αλλά και για την ανθρώπινη. Ο εισαγγελέας κ. Γ. Διώτης, ο οποίος ερεύνησε για μεγάλο διάστημα την υπόθεση, συνδέει άμεσα την αυτοκτονία του άτυχου Κώστα Τσαλικίδη με το σκάνδαλο. Στο διά ταύτα του πολυσέλιδου πορίσματος, ο εισαγγελικός λειτουργός λέει ανοιχτά ότι ο Τσαλικίδης γνώριζε για τις υποκλοπές και αυτό τον οδήγησε στην απόφαση να θέσει τέρμα στη ζωή του.

ME ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ αλλά και αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας υποδέχτηκαν χθες οι Αυστριακοί τον Αμερικανό πρόεδρο κατά την ολιγόωρη παραμονή του στη Βιέννη, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος E.E. – ΗΠΑ. Στη σύνοδο, και υπό τις πιέσεις των Ευρωπαίων ηγετών, ο Τζορτζ Μπους εξέφρασε την πρόθεσή του να κλείσει τη φυλακή του Γκουαντάναμο μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσης όλων των φυλακισμένων στις χώρες καταγωγής τους

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “