Eνώ 320 Σχολές βρίσκονται σε κατάληψη

H αδιαλλαξία δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος για τις κυβερνήσεις. Πόσο μάλλον όταν αυτή επιδεικνύεται σε ευαίσθητους τομείς όπως είναι η Παιδεία. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι οι φοιτητές έχουν πάντα δίκιο.

Όλοι επίσης με ευκολία θα συμφωνήσουν ότι στις αποφάσεις των αμφιθεάτρων ο ενθουσιασμός και οι υπερβολές περισσεύουν. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο αυτή η γενικευμένη εξέγερση στην Παιδεία που καθημερινά κλιμακώνεται θα πρέπει να οδηγήσει σύντομα τον Πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας σε δεύτερες σκέψεις – πιο βαθιές.

ΜΕΣΑ ΣΕ AYTO το βαρύ κλίμα, με 320 Σχολές να βρίσκονται σε κατάληψη, την εξεταστική περίοδο να έχει χαθεί και τους φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα να καταφθάνουν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν, η κυβέρνηση αισιοδοξεί. Τα στελέχη της επικαλούνται τις δημοσκοπήσεις που φέρεται ότι δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας στη διαφορά των δύο κομμάτων. Ζωντανό παράδειγμα της κυβερνητικής αισιοδοξίας είναι ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος χθες έδωσε νέο, κορυφαίο ρεσιτάλ. Είπε ότι ο Θεός τον έφερε να διοικεί ένα «επιτελείο άξιων αστέρων» και αποκάλεσε τους αξιωματικούς της Αστυνομίας «πραίτωρες ουρμπάνους» που σημαίνει ηγέτες της πόλης. Για να καταλήξει στο τέλος ότι θα νικήσει η ηθική και το δίκαιο – και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Λίγο αργότερα επαναλάμβανε στη Βουλή ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι η ΕΥΠ μετείχε σε απαγωγές Πακιστανών. Προσοχή, διότι και οι προαναγγελλόμενες παραιτήσεις ενίοτε γίνονται αποδεκτές!

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου σχεδιάζει την αντεπίθεσή του προκειμένου να αλλάξει το βαρύ κλίμα που υπάρχει στο κόμμα του. Χθες έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σκλήρυνε τη στάση του στα εθνικά θέματα και επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην Παιδεία. Όσο για τη συναίνεση που προέβλεψαν πολλοί στην αναθεώρηση του Συντάγματος στα κρίσιμα θέματα, η κυβέρνηση πρέπει πια να έχει χαμηλές προσδοκίες.

TA MATIA ωστόσο των πολιτών εξακολουθούν να είναι στραμμένα στη Βέροια – περιμένοντας την κατάληξη των ερευνών για τον άτυχο Άλεξ. Οι έρευνες πάντως εξακολουθούν να είναι στο σκοτάδι καθώς η Αστυνομία επανασχεδιάζει τον τρόπο δουλειάς της τώρα, ύστερα από τέσσερις μήνες «ερευνών». Τόσο χρειάστηκαν για να βρουν τη φωτογραφία πριν από την κατεδάφιση της μονοκατοικίας, όπου έγινε – εάν τελικά έγινε – το κακό.

ΓΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον «παγκόσμιο ιστό αράχνης» που ύφανε η CIA με σκοπό την παράνομη σύλληψη, μεταφορά και κράτηση υπόπτων κατηγορεί το Συμβούλιο της Ευρώπης τις Αρχές 14 ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Στην 67σέλιδη έκθεσή του, ο επικεφαλής ερευνητής Ντικ Μάρτι (στη φωτογραφία δεξιά, πλάι στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ρενέ βαν ντερ Λίντεν) μιλά επισήμως για ένα «νομικό και δικαστικό απαρτχάιντ» που μπορεί να εντείνει τη μουσουλμανική οργή και να φέρει νέους επίδοξους τρομοκράτες στις πύλες της διεθνούς τρομοκρατίας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “