Kαι ο Πολύδωρας καλεί τους δραπέτες να παραδοθούν

Σε άλλες εποχές η αντιπολίτευση θα ήταν ευτυχής με τα αλλεπάλληλα παθήματα της κυβέρνησης και θα ετοιμαζόταν να δρέψει τους καρπούς από τις γκανγκστερικές αποδράσεις, το φιάσκο των υποκλοπών και τη θλιβερή υπόθεση των Πακιστανών.

Στο ΠΑΣΟΚ όμως αυτή την ώρα συμβαίνει το αντίθετο. Το κλίμα είναι βαρύ και η μουρμούρα γενικευμένη, καθώς αντί να κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς των δύο κομμάτων αυτή ανοίγει και στη Χαριλάου Τρικούπη εκφράζονται φόβοι ότι δημοσκοπήσεις που έρχονται είναι χειρότερες από αυτές που δημοσιοποιήθηκαν. Ύστερα από αυτά πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι σύντομα ο Γιώργος Παπανδρέου θα περάσει στην αντεπίθεση, καθώς οι δημοτικές εκλογές δεν είναι μακριά. Το πώς και πότε θα αντεπιτεθεί, μένει να το δούμε…

H ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στο ΠΑΣΟΚ δίνει ανάσα στην κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να περνά δύσκολες στιγμές μετά την απόδραση. Πολλοί βουλευτές διαφωνούν με τους χειρισμούς Παπαληγούρα, ενώ ο κ. B. Πολύδωρας πήρε σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι σε καμιά περίπτωση οι αστυνομικοί φρουροί των φυλακών δεν έπρεπε να πυροβολήσουν. Με άλλα λόγια δηλαδή, είπε στον συνάδελφό του ότι θα έπρεπε να είχε φροντίσει ώστε να μη φθάσουν τα πράγματα ώς εκεί που έφθασαν.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ο κ. B. Πολύδωρας, σε μια προσπάθεια να μετακυλήσει τη συζήτηση για την απόδραση σε άλλο γήπεδο, κάλεσε τους αδελφούς Παλαιοκώστα να παραδοθούν. Και τους απείλησε ότι «τέλειωσαν τα ψέματα και αργά ή γρήγορα θα συλληφθούν, καθώς η Αστυνομία έχει εξαπολύσει μια γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό τους» στήνοντας μπλόκα σε ορεινές περιοχές όπου εκτιμάται ότι κρύβονται.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ η κυβέρνηση παραδίδει τη φύλαξη των γηπέδων σε ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας και με προεδρικό διάταγμα που προωθείται θα καθορίζονται οι αρμοδιότητες των φρουρών. Κανείς δεν διαφωνεί ότι κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα σύντομα με την ασφάλεια των γηπέδων. H εκχώρηση όμως εξουσιών της Αστυνομίας σε ιδιωτικούς φρουρούς αν μη τι άλλο προκαλεί ανησυχία.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η τραγική ιστορία του μικρού Άλεξ στη Βέροια συνεχίζει να συγκλονίζει το Πανελλήνιο. H μητέρα του παιδιού μιλάει σήμερα στα «NEA» και, πέραν της συγκίνησης που προκαλούν σε όλους μας τα λόγια της, αποκαλύπτει την αδιαφορία των αρχών τους μήνες που πέρασαν από την ημέρα που χάθηκε το παιδί της.

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗΣ αισιοδοξίας ολοκληρώθηκαν χθες οι συνομιλίες που είχε στην Τεχεράνη ο ύπατος εκπρόσωπος της E.E. για την εξωτερική ευρωπαϊκή πολιτική Χαβιέρ Σολάνα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί και τον επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος Αλί Λαριτζανί. Ο Σολάνα μετέφερε στην ιρανική κυβέρνηση το πακέτο των προτάσεων των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γερμανίας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “