Έστρωσαν το χαλί στον Παλαιοκώστα

Όλοι γνώριζαν τι συμβαίνει στον Κορυδαλλό: υπουργοί, αρμόδιοι και αναρμόδιοι κρατικοί αξιωματούχοι, υψηλόβαθμοι και χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και βεβαίως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Όλοι γνώριζαν ότι οι δικαστικές φυλακές της πρωτεύουσας είναι ξέφραγο αμπέλι και τις διοικούν συμμορίες κρατουμένων με τη συνεργασία φοβισμένων ή επίορκων υπαλλήλων που κατ’ ευφημισμόν ονομάζονται σωφρονιστικοί. Όλοι γνώριζαν ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας ήταν ύποπτος απόδρασης, γι’ αυτό και μέχρι πριν από δύο χρόνια τον μετακινούσαν κάθε τρεις και λίγο από φυλακή σε φυλακή για μην προλάβει να οργανώσει το σχέδιο διαφυγής του. Τώρα ένα αόρατο χέρι τον προστάτευε και του έδινε ελευθερία κινήσεων και κινητό τηλέφωνο για να διευκολύνονται οι επικοινωνίες του. Όλοι γνώριζαν επίσης ότι οι περίφημες ιδιωτικές πτήσεις γίνονται με τρόπο ερασιτεχνικό και ανεξέλεγκτο και ότι με τον τρόπο που κινούνται τα ελικόπτερα στην Αττική θα μπορούσε να έχουν γίνει πολύ χειρότερα πράγματα από αυτό που συνέβη στον Κορυδαλλό. Κινήσεις που να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας και την καταστήσουν περίγελο σε φίλους και εχθρούς. Και ο νοών νοείτω.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ λοιπόν το κράτος έστρωσε το χαλί για την απόδραση που ρεζίλεψε τη χώρα διεθνώς. Και ο αρμόδιος υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας, αντί παραίτησης που του ζητεί το ΠΑΣΟΚ ή έστω μιας συγγνώμης, έκρυψε τις πολιτικές ευθύνες του πίσω από τους χαμηλόβαθμους υφισταμένους τούς οποίους μετέθεσε και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον υπηρεσιακό προσωρινό διευθυντή που αντικαθιστούσε τον προκάτοχό του που επίσης βρίσκεται σε διαθεσιμότητα. Κάτι που έχει συμβεί δεκάδες φορές χωρίς κανένα αποτέλεσμα αφού τα ίδια πρόσωπα μπαινοβγαίνουν στο ψυγείο και ανακυκλώνονται στις ίδιες θέσεις.

TAPAZEI τα νερά στη Γαλλία η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η επικρατέστερη υποψήφια των Σοσιαλιστών για την προεδρία στις εκλογές του 2007, με τα σκληρά μέτρα που προτείνει για την πάταξη της εγκληματικότητας των ανηλίκων αλλά και την κριτική που κάνει στο εργασιακό 35ωρο. Ακόμα και ο σύντροφός της, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, πήρε αποστάσεις. Ο γαλλικός λαός, πάντως, δείχνει να στηρίζει τη «Σεγκό» σε κάθε της βήμα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “