Eνώ ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώνει τον υποψήφιο της Aθήνας

Κόπηκαν οι γέφυρες επικοινωνίας του υπουργείου Παιδείας με καθηγητές και φοιτητές ενώ στη μάχη των καταλήψεων που έχουν πάρει εκρηκτική διάσταση μπαίνουν σιγά σιγά και τα TEI.

H Μαριέττα Γιαννάκου, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν δείχνει διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της, αντίθετα ρίχνει λάδι στη φωτιά με σκληρές δηλώσεις εναντίον της συνδικαλιστικής ηγεσίας των πανεπιστημιακών.

H ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ περίοδος του Ιουνίου είναι στον αέρα – αλλά ο πρόεδρος των διδασκόντων κλιμάκωσε την ένταση λέγοντας ότι η κ. Γιαννάκου είναι η πρώτη υπουργός Παιδείας που συμπεριφέρεται εξευτελιστικά και απαξιωτικά όταν αναφέρεται σε καθηγητές και φοιτητές. Αποτέλεσμα; Οι Σχολές που βρίσκονται σε κατάληψη έχουν ξεπεράσει τις 200 και είναι ανάγκη αμέσως κάποιος να κάνει το πρώτο βήμα υποχώρησης προτού τιναχτούν στον αέρα οι εξετάσεις και πληρώσουν τα σπασμένα φοιτητές και γονείς.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ των εθνικών μας θεμάτων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλία δράσης για τη χάραξη μιας νέας εθνικής στρατηγικής και σχεδιάζει σύντομα να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό για να του εκθέσει τις απόψεις του. H κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά την πρωτοβουλία Παπανδρέου ενώ κλίμα συναίνεσης επικράτησε χθες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που συνήλθε υπό την προεδρία της Ντόρας Μπακογιάννη.

TA KOMMATA μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές καθώς καθημερινά ανοίγουν τα χαρτιά τους για τις μεγάλες πολεις. Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει τον υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων και φαίνεται να καταλήγει σε ένα στέλεχος πρώτης γραμμής – τον πρώην υπουργό και βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη.

TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εσωτερικών και η ΑΔΕΔΥ κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία εάν προχωρήσει θα είναι, αν μη τι άλλο, προς όφελος των πολιτών. Με απλά λόγια, αυτή η συμφωνία σημαίνει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4.30 το απόγευμα ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να εξυπηρετούνται χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από τη δουλειά τους σε ώρες εργασίας…

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ κατέληξαν χθες το βράδυ στη Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας όσον αφορά το πακέτο των κινήτρων και των αντικινήτρων που θα προσφερθεί στο Ιράν προκειμένου να «παγώσει» τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου. Νωρίτερα, ο Τζορτζ Μπους είχε δηλώσει εν είδει προειδοποιήσεως: «H επιλογή ανήκει στους Ιρανούς»

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “