Kαι μπλόκα εφοριακών σε εμπορικούς δρόμους

Πριν προλάβουν στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης να πάρουν ανάσα – χάρη στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ – ήρθε η νέα γκάφα κυβερνητικού στελέχους και επανέφερε τα πράγματα στη θέση τους.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης κ. Δημ. Κωστόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ο κ. K. Καραμανλής είχε δώσει εντολή να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα που είχε η N.Δ. στη διάθεσή της για το «σκάνδαλο» του χρηματιστηρίου. Με συνοπτικές διαδικασίες ο Πρωθυπουργός απέπεμψε τον κ. Δημ. Κωστόπουλο, ανεβάζοντας τον αριθμό των παραιτηθέντων και αποπεμφθέντων στο 56.

THN ΙΔΙΑ ώρα στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μπαίνουν τώρα και οι καταναλωτές. Στους εμπορικούς δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων οι εφοριακοί θα στήνουν μπλόκα και όποιοι καταναλωτές δεν έχουν τις αποδείξεις από τις αγορές τους θα τους επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι καταναλωτές έχουν υποχρέωση να ζητούν αποδείξεις από τους εμπόρους, όπως ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να βρει επιτέλους μηχανισμούς που να εντοπίζουν τους μεγάλους φοροφυγάδες, κυρίως στα καύσιμα και στην οικοδομή – κάτι άλλωστε που υποσχέθηκε προεκλογικά.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ με την Τουρκία τώρα – το οποίο αναζωπυρώνεται ξανά κυρίως λόγω των εσωτερικών προβλημάτων του κ. Ερντογάν. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο κ. Κάρολος Παπούλιας χρησιμοποίησε τόσο σκληρή γλώσσα για να απευθύνει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Μιλώντας από το Στρασβούργο κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο και κάλεσε τους εταίρους να ασχοληθούν πολύ σοβαρά μ’ αυτό το θέμα που συνιστά «κατάφωρη παραβίαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος».

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ όμως ενσκήπτει «Κώδικας Ντα Βίντσι», καθώς η προβολή της ταινίας αρχίζει και αναμένεται να διαδραματιστούν στα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά και έξω από τα σινεμά σκηνές απείρου κάλλους, καθώς οι παραχριστιανικές οργανώσεις βρίσκονται στα χαρακώματα. H καλύτερη διαφήμιση δηλαδή σε μια ταινία η οποία – όπως υποστηρίζουν οι κριτικοί κινηματογράφου που την είδαν χθες στις Κάννες – δεν είναι και σπουδαία…

H ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ πήρε και επισήμως την εξουσία στην Ιταλία. Ο υπουργός Πολιτισμού Φραντσέσκο Ρουτέλι (αριστερά), 51 ετών, και ο υπουργός Εξωτερικών Μάσιμο Ντ’Αλέμα, 57 ετών, κατά την τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι, χθες στο Κιρινάλιο, στη Ρώμη

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “