Eνώ το ΠAΣΟK αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Aλ. Παπαδόπουλου

Στρώνει το χαλί στην κυβέρνηση για τη λήψη σκληρών οικονομικών μέτρων ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Νίκος Γκαργκάνας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε λιτότητα μέχρι το 2015 και έριξε στο τραπέζι όλες τις αντιλαϊκές συνταγές που υπήρχαν στο συρτάρι του. Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του για την οικονομία ζήτησε εδώ και τώρα συγκράτηση των μισθών, περιορισμό των πρόωρων συντάξεων, περικοπή δαπανών, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και μείωση των προσλήψεων στο Δημόσιο. Καλύτερη αβάντα από αυτή δεν θα μπορούσε να έχει αυτή την ώρα η κυβέρνηση. Έτσι, εάν μοιράσει το 2007 μερικά ψίχουλα ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι μετά τις δραματικές διαπιστώσεις του διοικητή.

ΑΠΟ THN ΠΛΕΥΡΑ της η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια – όπως υποστηρίζει – να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να εντοπίσει το μαύρο χρήμα, βάζει μπλόκο στις συναλλαγές των επιχειρήσεων. Το επιτελείο του κ. Γ. Αλογοσκούφη σχεδιάζει την καθιέρωση υποχρεωτικής διενέργειας όλων πληρωμών και των εισπράξεων μέσω τραπεζών. Μένει να αποδειχθεί αν θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με αυτό το μέτρο – το σίγουρο προς το παρόν είναι ότι οι τραπεζίτες τρίβουν τα χέρια τους καθώς έρχονται νέα κέρδη στα υπερκέρδη τους.

ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ Τρικούπη η εσωτερική φαγωμάρα καλά κρατεί. Το ΠΑΣΟΚ αποδοκίμασε χθες επισήμως τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο για τις… βαριές κουβέντες που ξεστόμισε. Τι είπε το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ; Ότι κανείς κάτω των 60 χρόνων δεν πρέπει να παίρνει σύνταξη. Πάντως ο μέσος όρος συνταξιοδότησης είναι αυτή τη στιγμή πάνω από τα 62 έτη. Δηλαδή περί όνου σκιάς.

KATA T’ ΑΛΛΑ, ωριαία συνάντηση έχει σήμερα στη Σόφια η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της κ. Γκιουλ. Θέμα της συζήτησης, η πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη και οι υποχρεώσεις της Άγκυρας. Εξάλλου ο υπουργός Άμυνας κ. Μεϊμαράκης άδειασε τον προκάτοχό του ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση των αντισταθμιστικών για τα F-16 – κάτι που είχε ζητήσει και ο γενικός γραμματέας προμηθειών κ. Ζορμπάς πριν απομακρυνθεί από τη θέση του από τον κ. Σπηλιωτόπουλο..

ME ΠΑΝΟ που καλούν για την επιστροφή των ιταλικών στρατευμάτων από το Ιράκ, τα ιταλικά συνδικάτα διαδήλωσαν χθες στο Μιλάνο, μετά τον θάνατο τριών Ιταλών και ενός Ρουμάνου, σε βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα της Νασιρίγια, στο Νότιο Ιράκ

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “