Kοινή γραμμή για το Kυπριακό

Λένε ότι οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται. Κάτι που επιβεβαιώνεται απόλυτα και με κάθε ευκαιρία σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία. H κ. Ράις από την Άγκυρα προχώρησε σε νέα κίνηση στήριξης των Τούρκων για το Κυπριακό.

Για την ακρίβεια υποσχέθηκε στον κ. Ερντογάν ότι θα πορευθούν χέρι χέρι για την ενίσχυση της Βόρειας Κύπρου, όπως η ίδια αποκαλεί το κατεχόμενο τμήμα του νησιού. Μπορεί η «σιδηρά κυρία» της Ουάσιγκτον να μην κατάφερε να συνεννοηθεί με την Τουρκία για τους Κούρδους και το Ιράν, αλλά για την Κύπρο ήταν σε κοινή γραμμή. Έδωσε μάλιστα η κ. Ράις την υπόσχεση ότι θα πιέσει τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο για να διευκολυνθούν τα πράγματα…

ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ μέτωπο τώρα, τα πράγματα πάνε όλο και χειρότερα για την κυβέρνηση αλλά κυρίως για τους πολίτες, καθώς η ξέφρενη πορεία τιμών του πετρελαίου φέρνει καταιγίδα ανατιμήσεων. Ανατιμήσεις στις οποίες πρώτη σέρνει τον χορό η ίδια η κυβέρνηση, η οποία προαναγγέλλει αυξήσεις στο ρεύμα και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων.

KATA TA ΑΛΛΑ στη Ρηγίλλης έχει ξεσπάσει «εμφύλιος», στον οποίο πρωταγωνιστούν ο πρώην και ο νυν γραμματέας του κόμματος, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. H δυσκολία κατά την εξεύρεση υποψηφίων σε πολλές περιοχές και ο φόβος για ήττα σε δήμους και νομαρχίες, ο οποίος ήδη διακατέχει τη N.Δ., έχουν φέρει γκρίνια που θα κορυφωθεί όποτε έρθει η ώρα να ληφθεί απόφαση για τον υποψήφιο υπερνομάρχη Αθηνών – Πειραιώς. Δεκαπέντε μήνες αναζητούν τον αντίπαλο της Φ. Γεννηματά, αλλά ακόμη οι αξιωματούχοι της N.Δ. βρίσκονται στο σημείο μηδέν.

KAI ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ οι «πονοκέφαλοι» για τις δημοτικές δεν είναι λίγοι, ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Παπαδόπουλου σχετικά με την ανάγκη να μη βγαίνει κανείς στη σύνταξη πριν από τα 60 έτη. Σε αρκετές περιοχές υπάρχει μεγάλη δυσκολία κατά την επιλογή των υποψηφίων, ενώ για τον δήμο της Αθήνας δεν έχει βγει ακόμη… καπνός από τη X. Τρικούπη. Πάντως από τα μέσα Ιουνίου θα αρχίσει να λειτουργεί ο λεγόμενος πρωινός καφές των δημοτικών εκλογών, στον οποίο θα συμμετέχουν κεντρικά στελέχη, η γραμματέας του κόμματος και ενίοτε ο Γ. Παπανδρέου.

ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ενέργειας πρέπει να αναζητήσει η Ρωσία στην Ασία, τόνισε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Ωστόσο, κατά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τη διαβεβαίωσε ότι ο ρωσικός όμιλος φυσικού αερίου Gazprom θα τιμήσει τις συμφωνίες που υπέγραψε με τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “