Eνώ ο K. Kαραμανλής πάει όπου τον... αγαπάνε

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ζωή μας κάνει κύκλους. Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, αρχικά οι πολιτικοί μας χωρίζονταν σε αγγλόφιλους, ρωσόφιλους και γαλλόφιλους και στη συνέχεια σε φιλοαμερικανούς και φιλοσοβιετικούς – με τις γνωστές συνέπειες.

Τώρα η μόδα άλλαξε και ο νέος διαχωρισμός προβλέπει φίλους του… σουηδικού μοντέλου ανάπτυξης και φίλους του… ιρλανδικού. Το σουηδικό μοντέλο που ευαγγελίστηκε προ καιρού ο Γ. Παπανδρέου είχε ήδη το πρώτο θύμα, τον Γ. Φλωρίδη, ο οποίος έσπευσε να τον ερμηνεύσει. Θιασώτης του ιρλανδικού μοντέλου μάς προέκυψε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να ερμηνεύσει το μοντέλο του. H Ιρλανδία έχει χαμηλή φορολογία στις επιχειρήσεις και χαμηλές δημόσιες δαπάνες, είπε. Πάντως στην Ελλάδα, και τα δύο αυτά μεγέθη είναι πολύ υψηλά…

TO ΜΟΝΤΕΛΟ του κ. Καραμανλή για τις περιοδείες του υπακούει σε μια σαφή λογική: πάμε όπου μας αγαπάνε. Έτσι, τελευταία στιγμή αναβλήθηκε η επίσκεψή του στην Ημαθία και την Πέλλα καθώς τον προειδοποίησαν ότι εκεί θα τον περιμένουν αγρότες και άνεργοι με μαύρες σημαίες. Οπότε ο Πρωθυπουργός προτίμησε να πάει μόνο στο Κιλκίς. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου τον κατηγορούσε για εξαπάτηση των αγροτών με προεκλογικές υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.

TO ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, σε κάθε περίπτωση, είναι οι υποκλοπές καθώς η ΑΔΑΕ καλεί σύντομα για «ανάκριση» στελέχη της Vodafone που μπαινόβγαιναν στο κέντρο επικοινωνιών της Παιανίας, το οποίο βρέθηκε «μολυσμένο» με τον ιό των υποκλοπών. Μάλιστα και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μελέτησε το πόρισμα της ΑΔΑΕ, θα ζητήσει να καταθέσουν τα στελέχη αυτά στην Επιτροπή Απορρήτου της Βουλής. Και έπεται συνέχεια…

KATA TA ΑΛΛΑ, για να θυμηθεί κάποιος ότι έρχονται τα Χριστούγεννα ή φτάνει το Πάσχα, αρκεί να δει τους δρόμους της Αθήνας να γεμίζουν με βουνά από σκουπίδια. Ως γνωστόν, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, παρ’ ότι για τους πολίτες είναι εντελώς αδιάφορο αν εκάστοτε η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση, στους δήμους ή σε κάποιους συνδικαλιστές. Το μόνο που απαιτούν οι πάντες είναι κάποτε να τελειώνουμε με αυτή τη μάστιγα της βρωμιάς, η οποία δεν παραπέμπει ούτε στη Σουηδία ούτε στην Ιρλανδία.

ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ XAPAKTHPA είχαν οι μικρές πορείες που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Γαλλία. Οι φοιτητές γιόρτασαν την ήττα της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον περίφημο νόμο για το Συμβόλαιο Πρώτης Πρόσληψης (CPE).

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “